avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocolire rezerva succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocolire rezerva succesorala

Proprietarul unui imobil, avand 3 copii dintr-o casatorie anterioara se recasatoreste cu o femeie avand deasemenea 3 copii dintr-o casatorie anterioara.
Ambii soti locuiesc in imobilul barbatului, singuri, fara niciun copil.

Cum poate sotia mosteni imobilul in intregime dupa moartea sotului? Nu doar 1/4 pentru ca apoi sa fie data afara din imobil mai ales ca acei copii nu s-au interesat de situatia tatalui lor?

Chiar daca se face testament de catre sot, copiii vin la mostenire in baza rezervei; o eventuala donatie catre copiii sotiei cred ca se ataca usor, ramane un ctr. de v-c catre unul dintre copiii sotiei? Eventual cu clauza de intretinere?

Se poate cumva trece peste acea rezerva de 3/4 ce revine descendentilor?
Daca da, cum?
Cel mai recent răspuns: mugurelu , utilizator 23:22, 2 Aprilie 2012
Alex_Munteanu a scris:
.....



10.000 de lei platiti in fata notarului + ~ valoarea obligatiei de intretinere (alimente, medicamente, facturi, etc...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca în instanță un contract de întreținere după decesul întreținuților? Anonimmm2017 Anonimmm2017 Buna tuturor. Ma confrunt cu o noua problema. Vreau sa cumpar o casa prin credit ipotecar. Proprietara casei a dobandit casa prin contract de intretinere ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)
Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)