avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Modificare partiala sau totala act - intrunirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Modificare partiala sau totala act - intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii

daca cineva modifica partial sau total un act pentru a se sustrage urmariri penale se considera fals in acte? fals sub semnatura privata? sau ? ce artcol din cp apartine acestei fapte?
referitor la autoritatea care a intocmit p.verbal este comisia din partea angajatorului dupa care a fost vizata de ssm si intocmit raportul fiam cu omiterea celor mai de seama puncte mai exact neprezentarea stari grave in care am fost terapie intensiva cel putin 2 ore 175 zile incapacitate munca infirmitate permanenta [lipsa masa osoasa cutia craniana] nu sa solicitat expertiza medico legala de ancheta eu nu eram in stare din cauza ca eram la pat acasa cei drept ca in spital nu am dorit sa stau din cauza conditilor proaste lipsi de bani etc vinovat este mortul totdeauna numai ca nu am murit si nu voi muri pina numi voi duce la capat demersurile cit vor dura vom vedea acum expertiza medico legala se pare ca depinde de finalizarea anchetei posibil sami fie favorabila dar uni zic ca este tirziu si legea numi permite de ce? sistemul este devina poate reusesc sa trag la raspundere pe cei care au facut omisiunile din rapoarte cum poate viza inspector sef ssm un raport din care lipseste un act care sa dovedeasca echipamentul de care ma fac vinovat ca nu lam purtat ?
Se vor face cercetari si pe baza de probe se va stabili.
Din cele expuse de dvs. exista sanse sa aveti o rezolvare favorabila.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
intreb inspectorul care a vizat raportul fiam poate fi tras la raspundere pentru faptul ca nu a atasat sau nu a cerut probe pentru a dovedi dotarea mea cu casca? organul de cercetare penala mai pe scurt politistul care sa ocupat de ancheta cum justifica faptul ca la dosarul de urmarire penala lipseste dovada principala ? ce raspundere au fiecare in parte?
comerciantu a scris:

intreb inspectorul care a vizat raportul fiam poate fi tras la raspundere pentru faptul ca nu a atasat sau nu a cerut probe pentru a dovedi dotarea mea cu casca? organul de cercetare penala mai pe scurt politistul care sa ocupat de ancheta cum justifica faptul ca la dosarul de urmarire penala lipseste dovada principala ? ce raspundere au fiecare in parte?

Inspectorul de munca a propus spre avizare "dosarul de cercetare" care apoi a fost avizat de Inspectorul Sef Adjunct SSM sau de Inspectorul Sef al Inspectoratului Teritorial de Munca. Deasemenea inspectorul de munca a semnat formularul FIAM (Formular Inregistrare Accidente de Munca) confirmand astfel ca a verificat datele completate si ca acestea sunt in conformitate cu cele constatate prin procesul verbal de cercetare si apoi FIAM-ul se avizeaza de catre Inspectorul Sef.
Daca credeti ca inspectorul de munca a dat dovada de superficialitate in modul in care a propus spre avizare dosarul de cercetare puteti face o sesizare la Inspectia Muncii (Bucuresti) care coordoneaza activitatea ITM-urilor. Aici exista un compartiment de control al Calitatii Inspectiei care verifica modul in care inspectorii de munca isi desfasoara activitatea.
Totusi din ce stiu eu inspectorul de munca care a verificat dosarul de cercetare si l-a propus spre avizare a respins in prima faza dosarul de cercetare si l-a trimis pentru refacere de catre comisia de cercetare, sincer ma indoiesc ca la dosar sa nu fi existat un document (fie el si fals) care sa fi atestat ca erati dotat cu EIP. Inspectorul de munca nu avea de unde sa stie ca acea lista de dotare cu EIP era modificata, el nu are competente sa faca analize grafologice. Greseala inspectorului de munca e ca nu si-a dat seama ca vinovatia dumneavoastra a fost stabilita prin incadrarea pe un articol gresit din normele interne de securitate a muncii.
da inteleg ce imi spuneti totusi in dosarul penal deschis de procuratura lipseste acte doveditoare a dotari mele, o spune prim procurorul care mia aprobat redeschiderea anchetei in toata afacerea este ceva ce nu mai inteleg de exemplu initial sa dispus nup iar cine a dispus nup cum a putut fara sa verifice acte doveditoare pentru vinovatia mea ma abtin sa fac afirmati publice d-voastra ati vazut acele procese verbale raportul fiam nu atunci intreb cine este responsabil pentru faptul ca lipseste acte doveditoare materialului de protectie este saptamina mare trebuie sa iertam sa intelegem dar ajungem la un moment dat cind nu mai putem PASTE FERICIT TUTUROR

Alte discuții în legătură

Securitatea in munca comerciantu comerciantu ancheta facuta de organele cercetare penala trebuie sa fie independenta de cea facuta de comisia de la ssm? in cazul unui accident de munca cu incapacitate ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico legala comerciantu comerciantu expertiza medico legala se dispune doar la cererea organului de cercetare penala? in cazul accidentelor de munca cu incapacitate temporara in cazul meu 175 ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala,infirmitate,invaliditate sau? comerciantu comerciantu dupa anumite probleme medicale in urma unui accident de munca am devenit inapt pt a practica meseria respectiva motivele medicale care au dus la acest ... (vezi toată discuția)