avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legea 469/2002 - corelare legislatie europeana
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legea 469/2002 - corelare legislatie europeana

Buna ziua!
va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: care este legea europeana care prevede obligatia incheierii contractelor comerciale intre parti, respectiv care prevede obligatia de a plati o factura doar daca exista contract intre parti? Va multumesc mult anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:45, 27 Noiembrie 2008
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu puteti forta partea sa incheie un contract scris.
Se poate incheia un contract numai daca si partea adversa este de acord.

avocat Claudiu Lascoschi

Stiu acest lucru, multumesc pentru raspuns. In aceasta situatie, nu vad ce mijloace juridice as avea la indemana pentru a obtine un contract scris care sa reglementeze mult mai bine si mai clar relatia dintre parti
Prin comun acord.Discutati cu partea cealalta sa incheiati contract in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe spatele facturii legal? bbn_1982 bbn_1982 Eu, s.c. am cumparat de la alta firma niste marfuri pe baza de factura. Pe spatele facturii, este un contract cu 1% penalitati ptr fiecare zi intarziere. Am ... (vezi toată discuția)
Penalitati stipulate in contract DAIANA_ DAIANA_ Imi spune cineva ca o firma a avut probleme (cred ca in cadrul unui audit, sau control - garda financiara ), cerandu-i-se facturile de penalitati ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am incheiat in luna iunie un contract de vanzare-cumparare in care obiectul acestuia era ca societatea respectiva sa livreze o anumita cantitate de material ... (vezi toată discuția)