avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

Mama mea a avut uzufruct viager asupra unei cote de cladire , la care noi , copii, avem nuda proprietate. La disparitia mamei, trebuie mentionat ceva in certificatul de mostenitor despre acest bun, sau el ne revine automat ? Ce inseamna de fapt "nuda proprietate". Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sch , utilizator 22:47, 5 Aprilie 2012
Nu numai o enormitate dar functionarul angajat la BCF care a facut afirmatia ca dreptul de uzufruct viager intra in masa succesorala nu are nici cele mai elementare cunostiinte de drept.
D-na Consilier,este vorba de 2 cazuri diferite si 2 imobile. Nu am instrainat imobilul pe care am specificat ca avem nuda proprietate(!) ci pe cel din "cazul 2" , unde mi-am pastrat uzufructul viager, pe o cota, fara sa fi renuntar vreodata. Dar am inteles ce mi s-a explicat pana acum.
Cred ca uzufructul meu s-a "evaporat" pentru ca eram ultima mentionata (pe langa parinti), si la ultima vanzare.... a obosit dactilografa. Intrebari :1.vecinul acaparator, daca ar vrea sa stinga conflictul mi-ar putea da o sulta si eu sa renunt la uzufruct printr-un act notarial?
2.Despre ce cabinete specializate de mediere este vorba, cum se numesc ele? 3. Cui ma adresez pentru a corecta omiterea mea ca uzufructar. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare materiala - uzufruct omis in contractul de vanzare-cumparare sch sch Am vandut o casa la care am pastrat uzufruct viager pentru o camera; detin originalul actului notarial de vanzare. Dupa vanzari succesive(3-4) in decurs de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)