avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile?

Buna ziua ,
Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, mi-au facut contract pe perioada determinata de 5 luni pana in 31.05.2012 .Eu sunt insarcinata a doua oara si in luna august pe 20 ale lunii trebuie sa nasc . Nu pot beneficia de intrarea in concediu prenatal adica cele 126 zile, le impart sa ramana 42 zile dupa nastere si as vrea sa intru din iunie ? Trebuie sa am neaparat 6 luni lucrate inainte sa intru in acest concediu sau sa am 6 luni cotizate ?Cum este legea? TREBUIE SA-MI MAI PRELUNGESC CONTRACTUL DE MUNCA ? Mi-au spus ca pot sa mi-l mai prelungeasca pana la sf lunii iunie .
2.Daca prelungesc contractul pana la sfarsitul lunii iunie si eu intru in concediul asta de 126 zile inainte sa expire contractul cu o saptamana sa zic ESTE OBLIGAT ANGAJATORUL MEU ( O MULTINATIONALA DESIGUR) sa-mi accepte concediile medicale de la medic ?
Bună seara o întrebare sunt angajata din 20 februarie 2017 și sunt însarcina ar trebui sa nasc în februarie 2018 dar poate nu o sa fie cele 12 luni complecte pot beneficia de indemnizație?
Alina tecsa a scris:

.... sunt însarcina ar trebui sa nasc în februarie 2018 dar poate nu o sa fie cele 12 luni complecte pot beneficia de indemnizație?



Aveti raspunsul la intrebarea dvs in mesajul anterior , art.4 din OUG 111/2010.
Buna ziua. Sunat angajata din 21 iunie in decembrie trebuie sa nasc pot iesi in prenatal daca nu am 12 luni pe caontract si nu am mai lucrat inainte nicaeri.

.Cornel Vasile a scris:

Alina tecsa a scris:

.... sunt însarcina ar trebui sa nasc în februarie 2018 dar poate nu o sa fie cele 12 luni complecte pot beneficia de indemnizație?



Aveti raspunsul la intrebarea dvs in mesajul anterior , art.4 din OUG 111/2010.

@ iulia96

Puteți intra în concediu de maternitate ( concediu prenatal și postnatal ) în situația menționată de dvs.


Bună seara ,am o întrebare ! Îndemnizația în baza soțului o pot primi dacă are doar 8 luni lucrate ? ? ?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Th.elle Th.elle Buna ziua! Am nevoie de niste detalii mai concrete in legatura cu indemnziatia pentru cresterea copilului. Am lucrat pana la 1 septembrie 2018 fara pauze din ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? ContSters244341 ContSters244341 Buna ziua m-am angajat si eu de doua luni si acum am aflat ca sunt gravidabeneficiez si eu de prenatal ?Daca nu beneficiez cum fac pot sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)
Prenatal laura2014 laura2014 buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)