avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu mama si fratele,ei locuiesc acolo eu nu.Intre timp s a demarat procesul pt iesirea din indiviziune si in acelasi timp eu am incercat sa ma mut acolo,fiind spatiu suficient de locuit si pt mine.Problema este ca mama si fratele meu nu sunt de acord cu lucrul asta si eu voiam sa va intreb in cazul in care eu ma mut acolo si ei pur si simplu intra in spatiul in care eu as locui(de fapt asta s a si intamplat cu mai mult timp in urma)ce pot sa fac din pct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:05, 1 Decembrie 2008
Am si eu o intrebare... Ce act pot face cu partenera mea, dat fiind faptl ca suntem gay? Un fel de act de concubinaj. Sau ne putem casatori legal?
smtct a scris:

Am si eu o intrebare... Ce act pot face cu partenera mea, dat fiind faptl ca suntem gay? Un fel de act de concubinaj. Sau ne putem casatori legal?

La această dată nu puteţi încheia niciun act. Poate după adoptarea noului cod civil, dacă Parlamentul va considera că trebuie reglementată şi această situaţie, a raporturilor patrimoniale ale concubinilor.
Deocamdată puteţi dobîndi bunuri în coproprietate, ca orice persoane.

În privinţa căsătoriei, cred că va trebui să mai aşteptaţi.
Impedimentele nu sunt doar cele de natură juridică (acestea ar putea fi soluţionate), ci şi de ordin religios, moral, ceea ce va împiedica, cred eu, legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.
Sincer să fiu, oricît aş fi de deschis la nou, aş vota împotrivă, dacă mi-ar cere cineva părerea. Fără să am însă dorinţa de a mă opune concubinajului într-o astfel de situaţie. Ar fi excesiv să ceri unor persoane să nu convieţuiască doar pentru motivul că nu sunt de sex diferit.

Liviu S.Bordaş
smtct a scris:

In Suedia va puteti casatori legal potrivit legislatiei acestui stat.
Dar casatoria nu va fi recunoscuta in Romania.

Deci, in Romania nu va puteti casatori cu o persoana de acelasi sex.
Deci,niciun act legal... Alta solutie, ce imi recomandati?
Qm poate o persoana sa treaca pe numele meu? Sa isi skimbe numele?

Alte discuții în legătură

Intrebare iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna seara, poate sa imi clarifice cineva daca [u]partaj succesoral[/u] si [u]iesire din indiviziune[/u] este acelasi lucru? in caz ca NU e acelasi lucru, ... (vezi toată discuția)
Vanzare / cumparare a unei cote indivize lorma lorma As vrea sa achizitionez un apartament.Proprietarii(caci sint doi prin actul de succesiune) au 75 respectiv 25 la suta cota din respectivul apartament.Cel cu ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)