avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

am o matusa sora cu tatal meu care vrea sa-mi vanda casa.sotul a decedat acum 8 ani si are o fiica din prima casatorie despre care matusa nu stie nimic,adresa,daca traieste etc.ca sa intocmim actul de vanzare cumparare trebuie sa deschida succesiunea.ce posibilitati sunt pentru intocmirea actelor.cu respect sandy!
Cel mai recent răspuns: valicu1 , utilizator 23:05, 29 Noiembrie 2008
Este corect ce au spus ceilalti respondenti.
Procedura prin notar nu este utila. Este o pierdere de vreme.

Daca nu se prezinta mostenitorul, notarul suspenda procedura succesorala.

Notarul nu va emite certificat de mostenire daca mostenitorii citati nu s-au prezentat.
Decit daca martorii declara in fals ca nu exista nici un alt mostenitor. Ceea ce este
bineinteles, ilegal, daca este facuta cu buna-stiinta.

Alberto Kurtyan
Asta ar mai presupune si deschiderea unei actiuni in anularea certificatului de mostenitor.
Deci, in afara de faptul ca fapta ar constitui infractiune se poate anula si certificatul de mostenitor.

avocat Claudiu Lascoschi
tamasanu67 a scris:

am o matusa sora cu tatal meu care vrea sa-mi vanda casa.sotul a decedat acum 8 ani si are o fiica din prima casatorie despre care matusa nu stie nimic,
adresa,daca traieste etc.ca sa intocmim actul de vanzare cumparare trebuie sa deschida succesiunea.ce posibilitati sunt pentru intocmirea actelor.cu respect sandy!
cred ca se refera la fata primului sotz.cred ca matusa nu are copii cu sotzul care a decedat.nu e vorba de fata decedatului si cred ca se schimba putzin prblema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notar cu probleme Anda_B Anda_B In urma decesului tatalui meu s-a deschis dosarul de succesiune la un notar. In acest timp pe se afla pe rol un dosar de mostenire al tatlui meu, dosar care ... (vezi toată discuția)
Succesiune prescrisa emitoma emitoma Ce se intampla spre exemplu daca sotia supravietuitoare ,ca unic mostenitor de drept ,nu deschide si deci nu accepta succesiunea in termenul de 6 luni ? Cui ii ... (vezi toată discuția)
Acceptarea succesiunii Lukkkas Lukkkas Stimate d-ne/domni In urma cu 4 luni bunica mea a decedat lasand in urma o casa. Mostenitorii ar fi fica acesteia (sora mamei) respectiv eu si fratele meu ... (vezi toată discuția)