avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs- program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs- program de vizita minor

Buna seara,

Am dori sa stiu daca pot sa fac recurs la o solutie data intr-un proces pt vizitare minor. Copilul are 1 an si 2 luni, e alaptat, are un program bine stabilit care include zilnic o ora de recuperare fizica, iar judecatorii tin cont, se pare, doar de drepturile tatalui, nicidecum de interesul superior al copilului.
Admite apelul. Schimbă sentinţa în sensul că încuviinţează ca reclamantul să aibă legăturii personale cu minora prin luarea acesteia la domiciliul său, în primul şi al treilea sfărşit de săptamână din lună, în zilele de sâmbătă şi duminica între orele 10 - 16, a doua zi de Peşte şi în prima zi de Crăciun, între aceleaşi ore, cu obligaţia de a readuce minora la domiciliul pârâtei. Menţine dispoziţiile sentinţei privind cheltuielile de judecată. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică din 09.04.2012.
mentionez faptul ca sentinta procesului era de 2 ori pe sapt, cate 4 ore, de la 10 la 14, in conditiile in care copilul trebuie sa doarma la pranz si acest lucru este posibil doar la san.
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:44, 11 Aprilie 2012
Va motivati amplu recursul in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii si depuneti ce inscrisuri doveditoare considerati.
:offtopic:
@ramgam, pe forum isi poate exprima opinia oricine, atata timp cat respecta regulamentul. Mai departe , e dreptul dvs sa nu luati in seama o parere sau alta.
Lara nu vb de alaptat in sine, ci de adormitul la san.
Marturisesc ca nici eu nu inteleg cum vine treaba asta cu dormitul la san, stiam ca un copil trebuie sa doarma in pat si ca alaptatul nu trebuie sa depaseasca 20 de min ( cate 10 min la un san), iar sanul nu e suzeta.
Daca aveati o relatie buna cu tatal, se puteau gasi solutii.. sa-i puneti laptele in biberon sau altele pe care le gaseati potrivite

Propuneti dvs la recurs un program de vizita functie de acest aspect, de programul de somn, de recuperare, de baie al copilului. Puteti propune un program mai scurt si mai des sau cum doriti. Deloc, oricat v-ati stradui, nu se poate
Toata lumea va va lamuri ca acea ora de recuperare fizica se poate face si inainte de ora 10, si dupa ora 16 si ca luatul bebelusului de langa sanul mamei ii este benefic.
[editare- sa ramanem la acest caz, multumesc]]

Din pacate -parerea mea-justitia noastra interpreteaza legile privitoare la familie , la relatiile parinti : copii intr-un mod rigid, pronuntand hotarari standard; doar cand raul s-a produs si e deja prea tarziu.

[editat-offtopic]
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
nu doarme la san, adoarme la san, dupa ce suge..asta era ideea..iar orice copil la varsta asta are nevoie de somn in timpul zilei, iar acest copil doar asa adoarme..
din pacate, tatal ii stie programul copilului, insa insista cu aceste rautati, in ciuda faptului ca ii dauneaza copilului. Tatal a fost un copil care a fost alaptat de catre mama lui pana in jur de 3 ani...sa ma sperie faptul ca ar putea sa ajunga ca el??? :))
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
ramgam, utilizator
Sunt tare speriata de faptul ca, dupa parerea mea, justitia, in cazul de fata, nu este interesata de acest copil, ci de tatal sau. Nu ma intereseaza sa-l tin departe de tata, ci sa aiba o relatie cu acesta care sa il ajute sa se dezvolte sanatos si armonios. Recunosc ca nu pot sa-i tin locul tatalui, de aceea l-am rugat sa nu-si mai abandoneze copilul, sa fie alaturi de el. Am demonstrat bunavointa si buna credinta prin tot ce am intreprins in crearea unei relatii intre cei 2, insa nu a fost de ajuns, in ceea ce-l priveste pe tata, primeaza altceva, mai putin binele copilului. Se pare ca nimeni nu este interesat in aceasta tara de parinte, ce fel de om este, daca e capabil sa aiba grija, chiar si cateva ore, de un copil, daca este violent, daca obisnuieste sa bea, sa se drogheze, daca are o moralitate indoielnica...tot ce conteaza este faptul ca este trecut la tata, iar un copil trebuie sa fie alaturi de el pentru a fi "psihic" normal mai tarziu...dar, oare, mama aia exagerata si nebuna, care isi alapteaza copilul chiar si la aceasta varsta inaintata?? (1 an si 2 luni) si e alaturi de el zi si noapte, aproape peste tot unde merge (mai putin la tribunal), o fi ales sa plece de langa acel tata???? ca sa-i faca rau copilului si sa-l tina departe de tatal sau?
O prietena care traieste in SUA imi spunea ca nu am ce face, imi dadea exemplu faptul ca acolo este custodie comuna fara nicio discutie. Am intrebat-o si ce se intampla in cazul in care esti agresata fizic de cel alaturi de care traiesti si necesiti si ceva ingrijiri medicale, in urma corectiilor aplicate...mi-a spus ca il aresteaza, fara nicio discutie... E bine ca am ajuns sa fim ca ei doar acordand drepturi unora care nu merita si care fac rau, chiar si copiilor. Eu vreau sa-mi protejez copilul de mizerii, vreau sa creasca in liniste si curatenie, si de aceea am incercat sa ma inteleg cu tatal, sa-l fac sa devina responsabil si constient de schimbarile care sunt necesare pentru a fi tata. Nu am reusit, si se pare ca iar ii permit sa-i faca rau copilului...

Alte discuții în legătură

Program vizita bebelus 9 luni cris999 cris999 Ma aflu in proces de divort cu sotul meu, actiune de divort intentata de acesta. Am fost nevoita sa ma mut la parintii mei, deoarece acesta nu ne-a primit la ... (vezi toată discuția)
In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de ... Monamonicam Monamonicam In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de 9 luni ( alaptat la san), tatal solicita sa aiba dreptul de a lua minorul cate o saptamana sau 2 ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)