avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... folosirea articolului 65/1 abuziv si cu rea credinta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

folosirea articolului 65/1 abuziv si cu rea credinta ....

Daca am fost concediat cu articolul 65/1 si in acelasi timp firma face angajari, inafara de procesul pe care il am pe rol in care cer anularea concedierii ca fiind ilegala, pot ataca si persoana care mi-a semnat concedierea conf art 246 CP pct c , acuzatie de abuz in serviciu contra intereselor persoanei ???
Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 11 Aprilie 2012
Aveti dreptate. Faptul ca , in urma unei decizii a instantei de judecata se anuleaza actul de concediere, sunt reangazat si primesc din urma toate drepturile salariale restate, ( nu stiu inca daca si tichetele de masa ) ... se considera ca totul revine la starea initiala, cel putin teoretic...ca o sa am viatza grea si va trebui sa-mi caut alt loc de munca...asta e partea a 2-a.
Apropo....Firma , dupa ce eu cistig la tribunal conflictul de munca, poate declara recurs ??? ...sau la astfel de conflicte hotarirea este cu punere imediata in executare ???
O poveste trista, capital integral Suedez si gestionat de romani, care tre sa-si angajeze prieteni in locul meu :(
Orice parte care este nemultumita de hotararea primei instante poate declara recurs, chiar daca hotararea primei instante este executorie...
Din cite stiu eu, conflictele de munca nu se judeca la judecatorie, ci direct la tribunal , care e instanta superioara, exact din acest motiv. Mai exact ,daca cistig, societatea care m-a concediat abuziv este obligata ca in termen de 15 zile sa ma reangajeze si sa-mi plateasca daunele restante(salariale) si mai apoi, poate sa faca recurs, dar in acest timp eu am calitatea de angajat la acea societate. Am dreptate ???
Nu aveti dreptate in totalitate ....

1. Intr-adevar, litigiile de munca , in prima instanta, se judeca de Tribunale ... recursul la hotararea Tribunalului se judeca la Curtea de apel

2. Termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii Tribunalului ...

3. Legea nu prevede niciun termen de 15 zile pentru reangajare ....
Art. 262 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.

4. Legea prevede ca daca in termen de 15 zile de la data formularii cererii de executare adresate angajatorului acesta nu va plateste drepturile stabilite prin hot.jud. savarseste o infracţiune pedepsita de art.261 C.mun cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Art. 261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

5. Recursul se poate formula indiferent daca dvs puneti sau nu in executare hotararea primei instante, daca angajatorul va reangajeaza sau nu , daca va plateste sau nu drepturile stabilite prin hot.jud.
Multumesc mult pentru consultanta...ramin dator...

Alte discuții în legătură

Este posibil sa ma pacaleasca?? lulikaa lulikaa Buna ziua, va rog, ajutati-ma si pe mine cu o problema! Am dat fostul loc de munca in judecata, am castigat acum doua luni si jum. pe fond, mi s-a trimis ... (vezi toată discuția)
Art. 261 din codul muncii arhontele arhontele Art. 261. Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate ... (vezi toată discuția)
Hotarari executorii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara! Sunt interesata sa imi explicati de ce o decizie care nu a fost atacata cu recurs nu poate deveni executorie? Am citit acum cateva zile ,cum ca ... (vezi toată discuția)