avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta

Buna ziua,

Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic nou avand in vedere ca toata lumea se confrunta cu aceste probleme. Problema este ca nu inteleg cand au venit aceste Procese Verbale, pentru ca in cursul lunii iunie 2011 am platit prima amenda, iar in luna octombrie 2011 am mai platit o alta rovinieta. Aceste Procese Verbale au venit intre cele doua plati. Mai mult decat atat pe ele se vede clar ca este trecuta gresit adresa de domiciliu. Am intrat in posesia lor de la ANAF.
Nelamurierea mea: Pot sa fac o contestatie la titlu executoriu avand in vedere ca aceste P-V nu au fost comunicate in termen si sa cer anularea acestui titlu?
Ca sa fac plangere contraventionala impotriva acelor P-V se pune problema tardivitatii... desi... daca fac dovada ca eu am intrat in posesia P-V si am luat la cunostinta de ele de la cei de la ANAF , practic de la acea data curge termenul de contestatie...

Va rog sa ma ajutati, caci nu stiu cum sa procedez in acesta situatie!
Cel mai recent răspuns: Catzus , utilizator 19:47, 26 Mai 2012
Da, amenzile platite au fost trimise, intradevar, cu aviz si le-am ridicat de la posta. Celelalte au fost afisate pe usa de la intrarea in bloc (sustin ei cu un martor semnatar al amenzii), nici macar pe usa de domiciliu asa cum ar fi fost normal.

Va multumesc!
Imi cer scuze daca am suparat initial pentru ca n-am fost explicita si atenta la raspunsul primit.
Buna ziua,

Am si eu situatie partial similara cu cea descrisa mai sus.
Ieri, 22.05.2012 sotia mea a primit de la postas un plic care era de la Administratia Financiara un titlu executoriu pentru plata unor amenzi de roviniete.
Pe acest titlu executoriu sunt specificate urmatoarele la rubrica "Natura obligatiei fiscale":
- 0024306 din 11.01.2012 emis de CNADNR
- 0000707 din 11.01.2012 emis de CNADNR

Mentionez ca pana la data de ieri nu am fost instiintat de nici o contraventie pentru circulatia fara rovinieta pe drumurile publice, nu am primit personal, prin posta sau prin alte mijloace nici un proces verbal de contraventie si nu am luat la cunostinta de asa ceva, prima data luand cunostinta de acest lucru ieri, 22.05.2012 cand sotia mea a primit plicul de la Serviciul Public de Finante Locale.
Mi se pare absolut abominabil si abject sa primesc acum DOAR notificarea cu titlu executoriu de la Administratia Financiara fara a fi primit inainte de asta procesele verbale de contraventie de la CNADNR pentru a lua la cunostinta de aceasta infractiune pe care as fi comis-o!

Problema este ca datorita faptului ca nu am fost informat niciodata de aceste doue procese verbale, nu stiu detalii, unde zice CNADNR-ul ca am circulat fara rovinieta, la ce data, la ce ora, pe ce drum...
Stiu sigur ca in ultimii 4 anu nu am circulat NICIODATA fara rovinieta, mereu achizitionand aceasta rovinieta pe perioada de un an.
Ultima rovinieta la care am cuponul si bonul fiscal de la statia Petrom de unde am achizitionat-o este valabila din data de 15.08.2011 pana pe 14.08.2012. Cuponul si bonul fiscal de la statia Petrom de unde am achizitionat rovinieta precedenta valabila pe un an pana pe data de 14.08.2011 nu le mai am deoarece nu mi s-a spus ca trebuie pastrate dupa expirarea rovinietei. In aceste conditii cum pot sa fac dovada faptului ca am avut si inainte de data de 15.08.2011 rovinieta valabila pe un an de zile?

Vreau sa contest acest titlu executoriu in instanta in termenul legal de 15 zile si as dori sa stiu ce trebuie sa fac si cat ma costa toate acestea?

De asemenea cum as putea afla data, ora exacta si drumul public pe care sustine CNADNR-ul ca am fost surprins circuland fara rovinieta si cum as putea intra in posesia acelor procese verbale de constatare a acestor doua contraventii, 0024306 din 11.01.2012 emis de CNADNR si 0000707 din 11.01.2012 emis de CNADNR?
As putea solicita sa vad si pozele facute la datele respective cand CNADNR-ul pretindei ca am fost surpins circuland fara rovinieta?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Am fost astazi la sediul Serviciului Public Finante Locale de unde am ridicat copii dupa cele doua procese verbale de constatare, ambele incheiate in data de 11.012012. Unul a fost incheiat pentru ca as fi circulat fara rovinieta in data de 16.07.2011 iar celalalt pentru ca as fi circulat fara rovinieta in data de 23.07.2011. Problema este ca eu nu-mi aduc aminte sa fi circulat pe unde spun ei ca am circulat in acele zile. Cum pot cere sa mi se prezinte fotografiile respective facute?

Un alt lucru de care vreau sa ma leg este faptul ca atasat la aceste procese verbale de constatare, sunt procesele verbale de communicare, unde zice un imputernicit CNADNR ca s-a deplasat la domiciliul meu in data de 31.01.2012 pt. a-mi inmana instiintarile, dar ca nu m-a gasit si ca mi-au afisat la domiciliu aceste instiintari in prezenta unui martor, al carui nume este scris pe procesul acesta verbal dar nu este lizibil. Este scris intentionat in acest fel astfel incat nu se poate intelege numele persoanei. Este trecut si o serie si un numar de buletin al acestu martor. Pot sa contest si aceste procese verbale de comunicare in baza faptului ca numele martorului nu este lizibil si eu cred ca de fapt nu a existat nici un martor si au semnat tot ei aceste procese verbale, facand in acest caz si uz de fals sub semnatura privata?
Chiar nimeni nu mai raspunde pe acest forum???!!!

As mai avea o intrebare: din moment ce mi-au trimis doau procese verbale de contraventie pentru aceeasi fapta (circulatia fara rovinieta), am inteles ca pot contesta acest lucru deoarece nu poti fi sanctionat de mai multe ori pentru aceeasi contraventie. Iar eu practic am fost sanctionat de doua ori, o data prin PV 0024306/11.01.2012 pt. ca am circulat in data de 16.07.2011 fara rovinieta si inca o data prin PV 0000707/11.01.2012 pt. ca am circulat in data de 23.07.2011 fara rovinieta.

Deci pot contesta acest lucru si practic sa platesc la o adica doar una din cele doua amenzi?
Ati inteles gresit sau vi s-a spus gresit. Ati savarsit mai multe contraventii, prin urmare se incheie mai multe procese verbale. Pentru fiecare fapta se aplica o sanctiune. Nu puteti circula un an de zile fara rovinieta si sa spuneti ca nu vi se poate aplica decat o singura amenda contraventionala. Faptul ca semnatura martorului este ilizibila nu este motiv de nulitate a procesului verbal de contraventie.

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita cnadnr Victoriagheorghe Victoriagheorghe Buna seara, Am primit vineri un plic cu titlu de executare silita de la CNADNR privind o contraventie ( ca nu as fi avut rovinieta pe data de 14.06.2012 ( ... (vezi toată discuția)
Somație platã cnadnr meioza meioza La începutul lunii iulie am făcut o reclamație la poliția rutieră că pe anumite porțiuni de pe A3 telefoanele de urgență nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta valisox valisox pe scurt, am cumparat o masina pe data de 1 iunie care nu avea rovinieta. dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am plecat spre primul petrom si am ... (vezi toată discuția)