avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cu ce articol se poate incheia CIM pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cu ce articol se poate incheia CIM pe perioada determinata daca persoana a fost in somaj iar, dupa incetarea acestui CIM, sa se poata intoarce in somaj?

Buna seara!

Va rog, as dori sa stiu daca un contract de munca, pe perioada determinata - 3 luni, se poate incheia mai repede cu art 56, lit. i?

Sau, in alta ordine de idei: cu ce articol se poate incheia CIM pe per. determinata, daca persoana a fost in somaj, iar dupa incetarea acestui CIM sa se poata intoarce in somaj?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Diore , utilizator 17:08, 24 Aprilie 2012
Orice temi de drept al incetarii c.i.m. inauntrul termenului de 3 luni , ii da posibilitatea fostului salariat de a-si relua somajul .. nu exista nicio distinctie in Legea nr.76/2002 cu privice la temeiul de drept al incetarii unui c.i.m. incheiat pe o durata de cel mult 12 luni care sa-i permita reluarea in plata a indemnizatiei de somaj suspendata la data inceperii activitatii.

In speta, c.i.m. se poate inceta cu orice articol din Codul Muncii .. trebuie coroborate prevederile Codului Muncii cu cele ale Legii nr.76/2002.
Tocmai de aceea mentionam in comentariu ca :"incetarea cim nu trebuie sa fie numai de drept,adica pt. ca s-au implinit cele 3 luni ,ci si din alte motive,care fac posibila plata ind. de somaj ,cum ar fi desfiintarea postului(art65(1)C.M-cii)".
Dar incetarea raportului de munca in cazul prezentat s-ar putea face si prin art.61 lit. c)sau d),cu indeplinirea procedurii reglementate de CM.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
ContSters136493, utilizator
ondino si freeelis:

1. Inclin sa va dau dreptate dar nu stiu de ce am un dubiu in ce priveste interpretarea Agentiei de Somaj.

2. Nu ar fi rau sa mearga la Agentia de Somaj sa intrebe.
Sau mai poate fi o solutie. OARE?
Act aditional cu modificarea duratei ctr. ESTE POSIBIL?
Act aditional in sensul de a micsora durata cim de la 3 luni cat a fost semnat initial la o durata mai mica, si pt.a-l aduce la o data care sa permita incetare de drept cu 56(i)banuiesc.
Este posibil atata timp cat exista semnat un act aditional de ambele parti prin care se modifica durata cim.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Sunt in somaj si vreau sa ma angajez iar angajatorul imi face carte de munca la patru ore pe perioada determinata de 3 luni. Daca la terminarea ... (vezi toată discuția)
Conditii prelungire c.i.m pe perioada determinata MirelVoinea MirelVoinea Buna ziua,sunt angajat la o firma pe perioada determinata de 3 luni,ei m au angajat din somaj.Vreau sa va intreb si eu dupa astea 3 luni de contract se poate ... (vezi toată discuția)
Somaj 1243elena 1243elena Daca sunt in preaviz si as vrea sa ma angajez si imi face contractul pe 3 luni de zile m-ai beneficiz de somaj? (vezi toată discuția)