am nascut in data de 21 mai 2010 o fetita.am avut concediu me dical din cele 126 de zile pana pe data de 24 august 2010 dupa care m-am intors la servici.lucram undeva in zone de livrare a uni abator pe postul de economist unde contolam asa zisele nereguli.in urma vizitei patroanei aceasta a decis ca toatae atributiile mele sa fie preluate de catre o persoana din contabilitate urmand ca eu cu data de 15 feb 2011 sa fiu mutata pe postul de gestionar sau vanzator magazin.mentionez ca sotul meu ramasesee in indemnizatie.eu nu am fost multumita de ceea ce mi s-a propus si am decis ca indemnizatia sa fie preluata de mine ,sotul meu cerand interuperea acesteia,as vrea sa stiu daca eu am vreun drept in momentul in care o sa ma intorc la servici desi normal eu nu am semnat nici un fel de act cum ca lucram la livrare sau o fisa de post eram angajata ca economist fara a fi specificat prin vreun act ceea ce aveam de facut .de cand sunt eu in indemnizatia firma a angajat in jur de 3 economisti. actul aditional era facut pentru trecerea de pe un post pe altul dar nu am semnat nimic, ci pur si simplu am cerut intreruperea pentru a intra in indemnizatie
Sunt obligati sa va primeasca inapoi pentru perioada de preaviz de cel putin 20 de zile lucratoare , in cazul in care vi s-a desfiintat postul.... in spet, nu va este aplicabil dvs niciun termen de 6 luni ...
deja am fost la itm unde am explicat cam ceea ce s-a intamplat inainte de intra in indem si de acolo mi-a zis ca ori ma primesc 6 luni ori intru in somaj dar mai inainte sa imi dea cele 20 de zile de preaviz?eu asta vreau sa te intreb cu postul desfiintat am inteles de 20 zile de preaviz dupa care somaj dar nu mai sunt obligati sa ma tina 6 luni de zile in cazul in care nu au desfiintat postul?eu oricum de intors ma intorc la servici ori pentru o perioada de timp ori pentru cele 20 de zile dupa care somaj!de dat afara asa nu ma pot da sau imi pot zice daca vreau vanzatoare sau femeie de servici sau muncitoare in productie,imi pot modifica salariul din 1 zi cum am intorc? e corect?
Cred ca se confunda prevederile legale in materie , si anume:
1. intrucat ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005 , va pot spune ca ceasta nu cuprinde nicio masura de protectie a persoanleor care revin din CCC ... prin urmare, nu exista posibilitatea ca angajatorul sa va tina la munca inca 6 luni ...
2. OUG nr.111/2010 , care se aplica persoanleor ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 01.01.2011, prevede acesta interdictie de concediere la revenirea din CCC.
3. Daca vi s-a desfiintat postul au aobligati sa va acorde preavizul de 20 de zile lucratoare , situtaie in care veti merge la serviciu si veti primi salariu, urmand ca la terminarea preavizului sa vi se emita si sa vi se comunice decizia de concediere.
4. Modificarea c.i.m. nu se poate face decat cu acordul partilor ... prin urmare, modiifcare unilaterala a salariului constituie o incalcare a legii si pe care o puteti ataca in instanta.
din ceea ce imi spui tu rezulta ca eu nu am nici un drept in momentul in care ma intorc la servici :daca vor ma primesc daca nu imi dau preavizul de 20 de zile si apoi intru in somaj!nu stiu de ce credeam ca sunt obligati sa ma tina 6 luni la servici sau sa aleaga ceea de-a doua varianta si anume cu somajul !deja a inceput numaratoarea inversa !saptamana viitoare merg sa ii anunt ca se termina indem si doresc sa ma intorc la servici pe acelasi post!cred ca ma iau la bataie !
Existenta unei nelamuriri din partea unor institutii ablitate asupra acestui termen creaza confuzii ... daca nu va mai doresc inapoi si v-au desfiintat postul urmeaza sa va inamneze preavizul de 20 de zile lucratoare dupa care va depuneti actele pentru somaj.
Somaj
becca
Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)