am nascut in data de 21 mai 2010 o fetita.am avut concediu me dical din cele 126 de zile pana pe data de 24 august 2010 dupa care m-am intors la servici.lucram undeva in zone de livrare a uni abator pe postul de economist unde contolam asa zisele nereguli.in urma vizitei patroanei aceasta a decis ca toatae atributiile mele sa fie preluate de catre o persoana din contabilitate urmand ca eu cu data de 15 feb 2011 sa fiu mutata pe postul de gestionar sau vanzator magazin.mentionez ca sotul meu ramasesee in indemnizatie.eu nu am fost multumita de ceea ce mi s-a propus si am decis ca indemnizatia sa fie preluata de mine ,sotul meu cerand interuperea acesteia,as vrea sa stiu daca eu am vreun drept in momentul in care o sa ma intorc la servici desi normal eu nu am semnat nici un fel de act cum ca lucram la livrare sau o fisa de post eram angajata ca economist fara a fi specificat prin vreun act ceea ce aveam de facut .de cand sunt eu in indemnizatia firma a angajat in jur de 3 economisti. actul aditional era facut pentru trecerea de pe un post pe altul dar nu am semnat nimic, ci pur si simplu am cerut intreruperea pentru a intra in indemnizatie
hai sa iti spun ce s-a intamplat!am mers le maunca pe data de 22 mai unde am primit o instiintare cum ca postul meu e ocupat de o alta persoana iar eu aveam 3 pos:una de gestionar la 30m km distanta,alta vanzator la 30 km distanta si inca una de vanzator la 20 de km distanta.mi s-a spus initial ca nu ma pot baga in somaj si in urma unor discutii mi s-a facut act aditional cu mutarea pe un post de op productie in cadrul abatorului si modificarea salariuluio pe data de 22.05.2011 urmand ca pe data de 23.05.2011 sa se desfiinteze postul si eu sa intru in preaviz pana pe data de 20.06.2012 inclusiv urmand ca pe,m data dee 21.06.2012 sa mi se inmaneze decizia!art 65 are vreun punct pt desfiinatarea postului ca astia sunt in satre cine stie ce sa ma puna sa semnez?e legal ce s-a intamplat?
Continutul art.65 C.mun. este urmatorul:
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Concedierea în baza art. 65 din Codul muncii presupune desfiinţarea locului de muncă al salariatului concediat, iar nu desfiinţarea altor posturi similare. Asadar, condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.
Dvs ati posibilitatea de a contesta in instanta decizia de concediere daca o considerati nelegala ..
Art. 85 din Legea nr.76/2002:
(1) Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani.
...
Somaj
becca
Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)