am nascut in data de 21 mai 2010 o fetita.am avut concediu me dical din cele 126 de zile pana pe data de 24 august 2010 dupa care m-am intors la servici.lucram undeva in zone de livrare a uni abator pe postul de economist unde contolam asa zisele nereguli.in urma vizitei patroanei aceasta a decis ca toatae atributiile mele sa fie preluate de catre o persoana din contabilitate urmand ca eu cu data de 15 feb 2011 sa fiu mutata pe postul de gestionar sau vanzator magazin.mentionez ca sotul meu ramasesee in indemnizatie.eu nu am fost multumita de ceea ce mi s-a propus si am decis ca indemnizatia sa fie preluata de mine ,sotul meu cerand interuperea acesteia,as vrea sa stiu daca eu am vreun drept in momentul in care o sa ma intorc la servici desi normal eu nu am semnat nici un fel de act cum ca lucram la livrare sau o fisa de post eram angajata ca economist fara a fi specificat prin vreun act ceea ce aveam de facut .de cand sunt eu in indemnizatia firma a angajat in jur de 3 economisti. actul aditional era facut pentru trecerea de pe un post pe altul dar nu am semnat nimic, ci pur si simplu am cerut intreruperea pentru a intra in indemnizatie
1. Nu angajatorul hotaraste daca veti beneficia sau nu de indemnizatie de somaj.
2. Daca a desfiintat locul de munca ocupat de dvs. el este obligat sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) chiar daca dvs. nu sunteti de acord cu oferta unui alt loc de munca propus de angajator (si trebuie sa va acorde si preavizul de 20 de zile lucratoare).
3. Dvs. asteptati sa vedeti ce masura ia angajatorul si apoi discutam pe un fapt concret nu pe presupuneri ale dvs.
4. Daca vi se pare ca angajatorul nu respecta prevederile Codului muncii si ale contractului individual de munca (CIM) va adresati cu o sesizare la ITM.
buna!am fost la servici si mi-am lasat cererea am vorbit cu administratorul si mi-a zis ca ma primeste?l-am intrebat daca ma primeste 1 zi sau 1 luna daca trebuie sa imi caut in lata parte si el mi-a zis ca nu e obligat sa ma tina ma da afara cand vrea el chiar si dupa 2 zile si sa merg sa imi caut in alta parte!ce vreu eu sa te intreb?cred ca ei vor sa imi refuze si dreptul de a lua somaj?care sunt articolele din lege care imi permit sa intru in somaj?mai intai de toate nu trebuie sa imi dau demisia!
1. Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 5. Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
......
Asadar, acestea sunt articolele care va da posibilitatea de a beneficia de somaj.
2. Daca ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005 , atunci angajatorul poate decide concedierea dvs imediat dupa revenirea din CCC.
Somaj
becca
Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)