avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca Parchetul de pe langa Judecatorie nu imi raspunde ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca Parchetul de pe langa Judecatorie nu imi raspunde in termenul legal de 20 zile la plangerea introdusa ce trebuie sa fac

M-am adresat cu o Plangere catre Parchet si nu a-m primit nici un raspuns,ce procedura trebuie sa urmez in aceasta situatie...., pot sa deschid actiune penala la judecatorie s-au la tribunal...,si daca actiunea trebuie indreptata catre parati s-au impotriva necomunicarii solutiei de catre Parchet....?
va multumesc ptr. un eventual raspuns...
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
Gion_71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gion_71 , utilizator 20:14, 1 Mai 2012
Fiind vorba despre o plangere contra masurilor si actelor procurorului luate pe parcursul UP, nu contra unei solutii de netrimitere in judecata, nu mai puteti ataca aceste masuri/acte la instanta.
Din pacate nu este prevazuta nicio sanctiune pt faptul ca prim-procurorul nu v-a raspuns in termen de 20 de zile.
Da, eu am inteles altceva.
Faptul ca plangerea nu isi urmeaza cursul nu poate fi atacat in instanta.

Mergeti in audienta la prim-procuror.
Veti putea discuta.
Faptul ca initial plangerea a fost adresata catre Prim Procuror, consider ca fiind admisibila in instanta, fiind intemeiata in baza art. 277 c.p. si 278 ind.1 c.p. alin.2, impotriva actelor si masurilor Prim Procurorului.
Art. 277: Termenul de rezolvare
(1) Procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 de zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata.
Art. 2781: Plangerea in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata.
,,(2) In cazul in care prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel, procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori procurorul ierarhic superior nu a solutionat plangerea in termenul prevazut in art. 277, termenul prevazut in alin. 1 curge de la data expirarii termenului initial de 20 de zile,,.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
Gion_71, utilizator
Nu este admisibila in instanta deoarece nu este o plangere impotriva unei solutii de netrimitere in judecata. Plangerile impotriva actelor si masurilor procurorului (altele decat cele de netrimitere) se pot adresa numai prim-procurorului, nu exista si calea instantei.
Faptul ca m-am adresat initial cu plangere catre Prim Procuror si am deschis ulterior in intanta actiune,in temeiul dispozitiilor art. 278 ind.1 c.p.p.,alin. 2 si 3,nu considerati ca actiunea impotriva masurilor si actelor Prim Procurorului ar putea fi admisibila in instanta...,fiind intemeiata si in baza art.277 c.p.c.,intrucat parchetul nu mi-a comunicat in term. legal de 20 zile, si nici ulterior,vre-o rezolutie s-au ordonanta referitor la plangerea introdusa....?.
am deschis actiune in Instanta ptr. a ma incadra in termenul de 20 zile si a evita o eventuala actiune introdusa tardiv si in consecinta sa fie respinsa,dupa expirarea termenului legal in care Parchetul trebuia sa rezolve plangerea.
Faptul ca m-am adresat prima data la Tribunal si intru-cat si-au declinat competenta asa cum rezulta din comunicarea Tribunalului primita prin posta,ma consider in termen si am deschis actiune la judecatorie...,consider ca am procedat legal...,cred..:hm:
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
Gion_71, utilizator

Alte discuții în legătură

Codul penal dynsky dynsky conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii . dupa ce ... (vezi toată discuția)
Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)