avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Costuri Iesire Indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Costuri Iesire Indiviziune

Buna, as vrea sa stiu ce costuri sunt pentru iesirea din indiviziune in instanta ? Si ce se intampla daca eu reclamantul nu-mi permit respectivele costuri?
Cel mai recent răspuns: CovaciPetru , utilizator 10:33, 15 Aprilie 2012
Pai da doar ca celalalt propietar zice sa facem iesirea din indiviziune ca nu poate sa cumpere daca nu o facem. Deci se poate sa cumpere fara iesire din indiviziune sau nu?
Am citit intr-un alt topic ca Regulamentul general de urbanism interzice parcelarea unor proprietati cu suprafete mai mici de 150mp. DecI nu putem sa facem iesirea din indiviziune ci doar partaj de folosinta. Deci daca acest partaj de folosinta se poate face in instanta atunci tot aceiasi taxa de 3% din masa succesorala o sa fie? Va multumesc.
Daca insistati sa mergeti la instanta, nu scapati de plata 3%+ ce trebuie sa mai dati la avocat.
Daca mergeti la notar si faceti un act de cedare, sau vanzare-cumparare, platiti infinit mai putin. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar xeni xeni am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu din acelasi lot de 6000 mp. s-au ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune mexicanu1964 mexicanu1964 1) Cel care initiaza actiunea de iesire din indiviziune plateste 3% din valoarea terenului, reprezentand taxa de timbru? ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune :la notar sau in instanta? jon53 jon53 Suntem 5 mostenitori pe un titlu de proprietate cu mai multe terenuri.O parte din terenuri au fost vandute anterior fara iesire din indiviziune(impreuna), ... (vezi toată discuția)