As dori si eu un sfat referitor la cazul urmator si la ce anume risca prietenul meu (A).,
A se duce la B sa il traga la raspundere pentru ca a depasit termenul de restituire al bunurilor conform contractului de inchiriere. In urma refuzului lui B de a innapoia bunul, A il tavaleste pe jos (il loveste) cerand recuperarea bunurlor imprumutate conform contractului de inchiriere ce expirase, apoi A scoate un pistol (are permis de port arma) si il arata (sau ameninta ?) pe B cu el in vederea restituirii bunului.
Intre timp, alertata de trecatori, apare politia il aresteaza pe A pe loc, si ajunge in fata judecatorului cu propunerea de arestare preventiva 30 de zile pentru "tentativa de talharie"
Intrebarile mele sunt :
1. recuperarea bunului propriu poate insemna tentativa de talharie ?
2. se mai poate schimba incadrarea initiala si daca da, cat de intemeiata vi se pare cauza si ce risca prietenul meu (A) ?
3. ce sfaturi ar trebui sa primeasca legat de conduita in cadrul procesului ?
Nu cred ca ar putea fi vorba de un abuz de incredere insa acest aspect ar trebui analizat in concret.Daca este vorba de un contract de impumut sigur nu va fi abuz de incredere.
Nu l-ar ajuta efectiv sub aspectul exonerarii raspunderii penale.
Se poate discuta despre circumstante atenuante dar nu din cauza unui eventual abuz de incredere care nu ar avea relevanta efectiva ( in ipoteza ca ar fi existat).
Cam confuz
steli100
care este diferenta dintre talharie , furt calificat , santaj ....deoarece sunt anchetat intr'
un caz de \"furt calificat\" ...si as vrea sa stiu exact la ce ... (vezi toată discuția)