Intr-un dosar penal, rezolutia a fost data pe 27.02.2012 si a fost pusa la posta pe 4.02.2012. Eu trebuie sa fac plangere in termen de 20 zile. Problema e ca nu stiu de cand se calculeaza cele 20 de zile. Si ma ingrijoreaza faptul ca e facuta inadins treaba asta ca sa nu pot face plangerea, de avocatul care m-a reprezentat cu succes pt partea adversa. Deci, ma puteti sfatui ceva?
Nu am intentionat sa raspund pentru ca nu e nevoie sa conving pe cineva ca mi s-au intamplat lucruri care nu ar fi trebuit sa se intample. De exemplu, de pe acest site am aflat ca nu trebuie sa fac plangere la Judecatorie pt ca ma va costa, ca trebuie sa fac doar plangerea la Parchet. Avocatul a zis ca trebuie sa facem plangere la Judecatorie. Eu i-am spus ca se face intai la Parchet si a zis un da cu jumatate de gura. I-am zis ca oricum nu fac nici o plangere pt ca stiu ca nu am sanse si l-am rugat sa-mi faca copii dupa actele din doasar si mi-a spus ca nu e voie. Cand l-am rugat sa se intereseze de dosar a zis ca nu are voie. Cand am rugat sa ceara si de la ANR voiajele a zis ca nu se poate baga. A avut voie doar sa ia banii. Si am alte motive pe care nu trebuie sa le spun aici. A fost doar ghinionul meu dar pana la final o sa obtin ce se cuvine sa obtin. Din moment ce este o persoana care are succes, inseamna ca ma sfatuieste gresit intentionat. Cum am mai spus, noroc ca se mai pot obtine sfaturi si din alte surse.
Nu va leaga nimic de avocatul ales. daca ati vazut ca nu isi face treaba atunci trebuia sa il schimbati.
Nu se face plangere la instanta pt ca mai intai trebuie sa se faca la prim-procuror, asa prevede legea, iar daca prim-procurorul parchetului mentine rezolutia/ordonanta abia atunci aveti dreptul sa faceti plangere la instanta. Acestea sunt caile de urmat si nu va costa decat avocatul, daca va angajati unul, accesul la justitie este gratuit.
In situatia in care faceati plangere direct la instanta nu era prea mare problema deoarece aceasta trimitea plangerea, pe cale administrativa, prim-procurorului.
Daca vi sa facut cominicarea pe 4.04.2012 atunci aveti dreptul sa faceti plangere la prim-procuror pana la data de 25.04.2012, apoi daca nu sunteti multumita de raspunsul primit de prim-procuror va adresati instantei. Nu plecati de la premiza ca nu rezolvati nimic, incercati si veti vedea.
Domnule easy ride on, in penal nu se platesc taxe de timmbru. Accesul la justitie este gratuit asa cum am afirmat si doamna isi va plati avocatul daca va vrea sa isi ia unul, deoarece nu este obligata.
Avocatii nu au treaba cu taxele percepute in instante (numai civile, nu si penale), acestia evident ca lucreaza pe bani isi apara clientul si primesc onorariul, deoarece avocatii nu sunt platiti de catre stat, ci isi fac banii numai pe munca proprie.
Asta mai lipsea, sa ne facem avocati, sa muncim si sa nu primim bani pt ca se platesc taxe catre stat.
Plangere penala !?
tutu12
In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)