avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acordul mostenitorilor pentru instrainarea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acordul mostenitorilor pentru instrainarea unui imobil

va rog , unele informatii pentru mama mea , care doreste sa vanda casa. Actul care atesta propietarii locuintei este un contract de vanzare- cumparare , pe numele tatalui meu si a mamei mele . Tatal meu a decedat in urma cu 13 ani. Parintii mei au 6 copii , toti in viata. Nu exista vreun testament sau orice alt act in aceasta privinta. Mama mea doreste sa vanda. Nimeni nu este impotriva , dar va trebui facuta neaparat procura de la fiecare copil? Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 23:24, 18 Aprilie 2012
ok . Am inteles. O sa ne interesam la un notar ce acte sunt necesare. Sper sa nu coste foarte mult.
Daca nu si au exercitat dreptul de optiune succesoarala expres in acel termen de optiune nu inseamna ca sunt declarati renuntatori sau straini de succesiune.
Nu cred ca mama dvs doreste sa va inlature de la mostenire pe dvs copii, asta ar insemna si un proces....
Mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu cu certificatul de deces si notarul va Pune pe rol dosarul succesoral. Aveti nevoie de procurile de reprezenatre la succesiune care pot fi date la orice notar din Tara inclusiv din strainatate, de actele d proprietate ale bunurilor din masa succesorala, d actele de stare civila ale mostenitorilor prin care sa se dovedeasca legatura de rudenie cu defunctul, certificat fiscal pt bnurile imobile.
Daca nu s-au efectuat acte de acceptare a mostenirii in mod tacit exista riscul sa fiti inlaturati de la mostenire.
Aceasta ar insemna ca veti fi declarati straini de mostenire prin neacceptare.Ceea ce a scris doamna avocat Stoica Ioana ar trebui sa va dea serios de gandit.
Pentru a va informa corespunzator in cazul dvs. ar fi recomandabil sa consultati in prealabil un avocat pentru ca notarul nu se ocupa de astfel de probleme si nici nu este interesat de ele.
Notarul isi face treaba lui care ii este conferita de lege fara sa fie interesat de problemele juridice concrete existente intre mostenitori, aceste probleme execedand competentei notarului public.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cum tot pe atat de adevarat este ca daca mostenitorii se inteleg si nu si contesta drepturile pot solutiona amiabil prin eliberarea certificatului de mostenitor...altfel ar fi lipsit de sens preocuparea userului de a imputernici fratii pe cineva pt succesiune.....
Da, depinde daca se contesta sau nu drepturile, depinde daca adversarul cunoste normele de drept sau nu...
Sunt aspecte care depind de la caz la caz.

Alte discuții în legătură

Procedura succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)