avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... creanta cedata unei firme de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

creanta cedata unei firme de recuperare

Buna seara,
Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra.Sotul meu a facut un imprumut in martie 2008 in valoare 5000 lei fara stirea mea la o banca respectabila.Despre acest imprumut am aflat atunci cand au inceput sa vina acasa tot felul de plicuri de la o firma de recuperare.Am discutat cu el si a confirmat imprumutul precum si faptul ca nu a achitat decat 2 ,3 rate,Problema este ca in ultima scrisoare i se da un ultimatum , in sensul ca ori achita intreaga suma de aproape 8000 lei ori se trece la executare silita.
La ce ma pot astepta in continuare .pentru ca nu are de unde achita suma respectiva, in termenul dat.
Multumesc.
Referitor la termenul de prescriptie cand sau cum se face diferenta intre data scadentei pt fiecare rata si declararea scadentei anticipate a creditului
Va solicita ratele restante sau tot creditul, dupa asta va dati seama daca a fost declarat scadent anticipat. Momentul e mai greu de aflat exact, posibil dupa cateva luni de neplata
in mai toate contractele de imprumut bancar, prin neplata a 3 rate consecutive, creditul se declara scadent anticipat in integralitate si se naste dreptul bancii de a cere executarea silita pentru recuperarea sumei. de la acea data incepe sa curga termenul de prescriptie.

Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
ContSters233047, utilizator
Buna dimineata,
Multumesc pentru raspunsuri.
In cazul in care titularul contractului de imprumut (fara ipoteca sau giranti) decedeaza , ce sa intampla cu imprumuturile neplatite?
Le platesc mostenitorii ( daca sunt) pana la limita valorii bunurilor ( daca exista) mostenite. Daca decedatul nu avea bunuri, creditorul ramane cu paguba

Alte discuții în legătură

Poate fi coplatitorul executat silit de recuperator? AIAIOANA AIAIOANA In 2007 sotul meu a facut un credit de nevoi personale la o banca,unde am fost coplatitor.Ramanand fara loc de munca el,nu am mai putut achita,asa ca banca a ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)
Executare credit fara garantie reala imobiliara 3BBB 3BBB Buna seara. Sotia (inainte de a ne casatori) a luat 3 credite garantate cu salariul din perioada respectiva. Intre timp, datorita crizei nu a reusit sa ... (vezi toată discuția)