Buna seara,
Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra.Sotul meu a facut un imprumut in martie 2008 in valoare 5000 lei fara stirea mea la o banca respectabila.Despre acest imprumut am aflat atunci cand au inceput sa vina acasa tot felul de plicuri de la o firma de recuperare.Am discutat cu el si a confirmat imprumutul precum si faptul ca nu a achitat decat 2 ,3 rate,Problema este ca in ultima scrisoare i se da un ultimatum , in sensul ca ori achita intreaga suma de aproape 8000 lei ori se trece la executare silita.
La ce ma pot astepta in continuare .pentru ca nu are de unde achita suma respectiva, in termenul dat.
Eu stiu ca atunci cand se face un imprumut de face si polita de asigurare.
Adica daca sotul meu decedeaza (are probleme de sanatate) , fiul meu o sa preia datoriile? El nu are nimic pe numele lui.Numai in cazul in care se face succesiunea (daca se face) o sa aiba partea lui dupa tata.
Si nu are decat 7 credite toate facute fara stirea si acordul nostru.Nu se poate asa ceva!
Poate unele credite sunt asigurate, altele nu.. nu e obligatoriu sa inchei asigurare la contractarea unui credit, depinde si de suma. Cat e in viata, intrebati-l de asigurare :)
Fiul nu va plati creditele din banii lui, se platesc prin valorificarea averii celui decedat. Creditorii vor urmari bunurile decedatului, nu ce a facut/castigat fiul prin forte proprii.
Buna seara,
Dupa cum spuneti dumneavoastra ,noi va trebui sa fecem succesiunea ,sa vindem apartamentul si din ce ii revine fiului meu sa ii achite datoriile sau sa ii puna poprire pe salariu ? Nu este corect sa platesti pentru ce nu ai facut si de care nu ai beneficiat.
Dvs ziceti ca "Nu este corect sa platesti pentru ce nu ai facut si de care nu ai beneficiat".
Fiul nu plateste pt ce n-a facut si n-a beneficiat, plateste in limita a ceea ce a mostenit, poate refuza mostenirea, nu-l obliga nimeni sa mosteneasca.. nici datoriile , dar nici bunurile.
Mostenirea e formata din activ ( bunuri ) si pasiv ( datorii) , astea sunt la pachet si se compenseaza intre ele.
Sa presupunem ( desi nu conteaza pe ce s-au dus banii) ca acel credit l-a folosit sa cumpere o motocicleta sau sa faca imbunatatiri la casa. Vi se pare corect ca fiul sa beneficieze de bunuri dar sa nu plateasca datoriile aferente ? Nu se poate.
Daca datoriile nu sunt mari, incercati sa le platiti in rate, deocamdata nu va pune nimeni sa vindeti casa
Oricum vb degeaba de mostenire cat sotul nu e decedat, el poate fi executat silit pana sa moara