Buna ziua.
Am un salariat care are salariul de baza minim pt studii medii(aplicam coeficientii din vechiul CCM) adica 840 lei. Pt o luna va primi ca sanctiune pt o abatere reducerea salariului de baza cu 10%. In acest caz noul lui salariul va fi sub cel minim pt studii medii (avem CCM la nivel de unitate) 756 lei. E corect asa? Inregistrez noul salariu si in Revisal?
Multumesc anticipat.
1. OUG 200/2011 nu exista .. este vorba despre HG nr.500/2011
2. Coroborand art.248 alin.1 lit.c C.mun. cu cele ale art.4 alin.2 din HG nr.500/2011 , rezulta ca aceasta ai salariului de baza - prin aplicarea sanctiunii disciplinare - se inregistreaza in REVISAL.
dar in coraborand art 41 din codul muncii cu art 48 din codul muncii : modificarea CIM se face doar cu acordul partilor, exceptie: modificarea locului si felului muncii - cu titlu de sanctiune disciplinara. Nu este prevazuta si modificarea salariului. Exceptiile nu sunt de stricta interpretare?
Nu codul muncii reglementeaza cand si cum se poate modifica CIM? OUG 500/2011 reglementand ce operatiuni se fac in Revisal.
CM prevede exceptie de la regula modificarii prin act aditional a CIM doar modificarea - prin sanctiune disciplinara - a felului si locului muncii nu si a salariului.
Revisal
MariaRamona
Buna ziua,
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: \\"Am un salariat caruia i s-a aplicat sanctiunea disciplinara: reducerea salariului cu 10 % pe ... (vezi toată discuția)
Revisal
MariaRamona
In urma cercetarii disciplinare prealabile, un salariat a fost sanctionat cu diminuarea cu 10 % a salariului de baza. Decizia de sanctionare, care stabileste ... (vezi toată discuția)