avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa fac concediul cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa fac concediul cu copilul

Cum pot face concediul cu fetita mea de 3,5 ani in Germania,daca sunt separat de mama copilului si la ce varsta ia copilul decizia cu cine ramane?Sunt plecat de ceva vreme din tara la munca si sotia sa hotarat sa divorteze.Doresc sa stiu legile din Romania privind drepturile copilului,totul pentru ca ii vreau binele acestui copil.Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
silver_dream, utilizator
Buna dimineata,doresc sa stiu cat trebuie sa trimit copilului in tara pentru intretinere,doar copilului,ca dupa spusele macasi ar trebuie sa trimit inca un salariu de al ei,care si asa se duce pe distractii si tutun.
silver_dream a scris:

Buna dimineata,doresc sa stiu cat trebuie sa trimit copilului in tara pentru intretinere,doar copilului,ca dupa spusele macasi ar trebuie sa trimit inca un salariu de al ei,care si asa se duce pe distractii si tutun.

Cât trebuie să trimiteţi copilului decide instanţa, în funcţie de veniturile pe care le obţineţi, nu mama copilului. Până atunci, dacă vă temeţi că banii nu ajung unde vă doriţi, trimiteţi copilului bunuri, nu bani. Vă sfătuiesc să păstraţi bonurile fiscale şi dovezi că aţi trimis pachetele.
E indicat să vă interesaţi de soarta copilului şi să puteţi proba acest lucru. Altfel, vă puteţi trezi cu acuzaţii privind dezinteresul faţă de minor şi se va putea cere în acest sens limitarea ulteriorului program de vizită.
Gândiţi-vă la un program de vizită defalcat pe ore, scrieţi cine îl ia pe copil de la domiciul său, cine îl aduce, asiguraţi-vă că programul nu-i afectează copilului programul cu care e obişnuit.
Buna ziua,care vizite,doar anuale in concediu,fara pachete,pentru ca in pachete nu pot trimite mancare si oricum ma limiteaza in a vedea copilul si a vorbi cu el,cand am plecat de acasa am montat leptop cu web cam pentru comunicare si de abia daca o vad pe micuta o data pe saptamana,la ce varsta are dreptul micuta sa aleaga unde va ramane,ca aici in germania am toata familia iar in privinta spatiului nu se poate pune problema ca parintii au o casa pe 3 nivele,gradinita si scoala in apropiere,parcuri ,locuri de distractie...multumesc pentru sfaturi .....sanatate
ştiu că la 10 ani sunt audiaţi şi la 14 pot decide unde vor să rămână.
trimiteti hainute, jucarii, cărţi pentru copii, de exemplu. nu e musai să trimiteti alimente. instanta va intelege doar că sunteti preocupat de soarta copilului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
lara12, utilizator
Multumesc pentru sfat ,dar daca copilul in vizita la mine nu vrea sa mai plece?
Tocmaice facusem vorbe sa vina sa inceapa gradinita aici sa poata sa invete cat de cat limba
germana,scoala primara tot aici si universitatea sau facultatea tot aici pentru ca are toate conditiile iar studiile sunt inca gratuite in regiunea Hesen,singurul loc din germania unde poti studia gratuit fara taxe,si nici acest lucru nu vrea sa il ia in calcul acest monstru de femeie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
silver_dream, utilizator

Alte discuții în legătură

#divort. bună ziua. am nevoie de orice informație la situația următoare, ... Andreeaalicee Andreeaalicee Bună ziua. Am nevoie de orice informație la situația următoare, am un copil de 1 an si 11 luni născuta in Germania, de 2 luni suntem in România, iar ... (vezi toată discuția)
Despre limba materna si invatarea ei radusf2009 radusf2009 Buna ziua. Problema mea, este urmatoarea: fosta sotie s-a mutat (fara acordul meu) in Germania.A refuzat sa il lase pe copil sa tina legatura cu mine si l-a ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizita a minorului mihai_dpdaniela80 mihai_dpdaniela80 buna ziua, eu sunt divortata, in urma casniciei am o fetita de 6 ani, am inaintat divortul din mai 2008 si sa defint cu hatarare definitiva si irevocabila in ... (vezi toată discuția)