avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor- drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor- drepturi parintesti

este adevarat ca din octombrie sa bagat o lege si romania in care da dreptul ambilor parinti 50% si 50% sa aibe aceleasi drepturi:D vizita etc prin lege?:D va multumesc anticipat
Neingradit inseamna in orice zi la orice ora.
Este vorba despre atentat la viata privata a persoanei(parintele rezident).
Pai stiti, eu consider ca nu e normal sa se stabileasca un program de vizita a copilului, pentru ca copilul nu are nevoie de relatii cu parintele nerezident doar intre 11-16 de marti, joi si sambata ci in majoritatea timpului. Si ma bucur sa va spun ca am vazut multi judecatori cu acelasi precept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Atunci putem propune o lege ca parintii cu copii sa fie impreuna, pana moartea ii va desparti, ca la biserica.
Faptul ca ai copil/copii nu inseamna ca unul dintre ei sa-l deranjeze cand doreste pe celalalt.
Este o absurditate, posibil ca acei judecatori care gandesc asa sa fie celibatari sau sa aiba viata de cuplu armonioasa(???).
Cum vedeti Dvs. ca un tatic, de care mamica a divortat fiindca nu mai voia sa fie sacul de box al taticului, sa vina la domiciliul copilului(si al mamei bineinteles) cand doreste si sa plece asisderea, in virtutea dreptului sau????? daca doreste sa vada cum doarme mititelul noaptea??? Este dreptul sau!!! Eventual sa-i mai aplice cate o corectie mamicii, sa vada mititelul cine-i seful peste mama!!!

Eu zic sa fim seriosi, domnule avocat!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Martonze, utilizator
Relatia dintre copii si parinti nu trebuie sa se schimbe doar ca parintii nu se mai inteleg si au divortat. Daca un baietel de 4 ani iesea in parc cu taticul in fiecare zi cu vreme frumoasa, de ce s-ar schimba asta dupa divort, daca baietelul ramane la domiciliul mamei si taticul va locui prin apropiere ? De ce ar trebui sa fie vitregit de prezenta tatalui marti si sa fie musai sa-l vada vineri desi poate nu se simte bine ?
Ambii parinti ar trebui sa fie responsabili si sa se gandeasca la copil si interesul lui. Exista si astfel de parinti.. am cunoscut personal o pereche, habar nu aveam ca sunt divortati, veneau impreuna la sedintele cu parintii, se implicau in activitati scolare si extrascolare, copilul mergea cu unul din parinti intr-o tabara, anul urmator cu celalalt.. si asta pe legea veche..In clasa 5-a, fata a decis ca vrea sa se mute la taica-sau sa schimbe scoala, carterul.. mama a inghitit in sec si a lasat-o.
Un parinte responsabil nu se va duce vreodata la usa mamei copilului lui cu scandal, nu va avea pretentii la vizita la ora 23, copilul nu e cuiul lui Pepelea in casa femeii. Hartuire si rea-vointa poate exista indiferent de program.. liber sau precizat in hotarare.
Daca vb de un parinte dezaxat, se poate preveni de la caz la caz o nebunie , fie se cere autoritate exclusiva pt motive intemeiate, fie un program restrans.. cum e mai bine pt fiecare caz.
nu are nici o legatura exericitarea in comun a autoritatii parintesti cu dreptul neingradit de a avea legaturi cu minorul. atunci nimeni nu mai divorteaza de dimeni si nu mai exista nici drepturi nici obligatii.... desigur daca exista intelegere s epoate si ce spune colega mai sus( si ar difi de dorit)
in fapt autoritatea parinteasca inseamna ca deciziile cu privire la minor ( cele importante cum ar fi scoala, tratamente medicale etc se iau in comun) nici un executor nu se baga sa execute ceva doar in baza exercitaii in comun a autoritatii parintesti ;trebuie sa aveti program de vicitare. din experienta va spun ca instantele sunt departe de a acorda program de vizitare permanent....nici nu vad cum ar fi posibil asa ceva!

in fapt , sunt mai dispuse sa accepte un progam de vizitare mai extins decat doua weekenduri pe luna si jumatate din vacante...cat de mult.?..depinde de probe, dar mai ales de cum sunt administrate de avocatul dvs. in cadrul procesului.


codul asta civil nu este asa simplu cum cred lumea:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Petitie ! eliminarea custodiei comune brokenangel brokenangel (rog adimin-ul sa nu stearga - multumesc ! ) Pana nu de mult, custodia comuna era o notiune juridica de care auzeam mai mult in filme – parea solutia cea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)