Am sa incerc sa expun problema mea cit mai clar posibil si spun asta tocmai pentru ca-mi dau seama ca nu e o problema simpla.
Eu am fost adoptata la virsta de 10 ani ca carte nasii mei dar am aflat ulterior (sper surprinderea intregii familii) ca tatal meu adoptiv mai avea o fata pe care a recunoscut-o in urma unui lung proces si un test de paternitate.
Cind am implinit 12 ani, tatal meu natural a murit iar cele doua familii (cea naturala si cea adoptiva) s-au departat tot mai mult.
La 24 de ani m-am casatort si am plecat definitiv in Italia. In ultimii 3 ani relatiile intre mine si parintii adoptivi s-au alterat din ce in ce mai mult pentru ca pretindeau bani din ce in ce mai multi,continuau sa se comporte foarte urit atit cu mine cit si cu familia mea si apoi....la mijloc mai era si faptul ca eu am fost abuzata de tatal adoptiv la numai 13 ani.
Acum 2 sapatamini am fost contactata de nepotii mamei adoptive care mi-au spus sa merg acasa sa le dau o semnatura precum ca renunt la mostenire si in schimb ei se vor ocupa de mama care in urma unui ictus nu mai este foarte lucida.
Nu mi se pare corect ca eu sa le dau o semnatura de renuntare la mostenire mai ales ca nu sint singura mostenitoare si apoi, cunoscind familia, nu am garantia ca ei nu vor vinde imediat casa iar mama va sfirsi in strada.
As vrea sa stiu urmatoarele lucruri:
-ei pot deschide taxa de succesiune fara mine si fara cealalta mostenitoare?
-pot profita de boala mamei si s-o faca sa le vinda/doneze partea ei de mostenire?
-daca da, ce valoare are acest act? poate fi revocat?
-pot minti in fata notarului ca nu esxista mostenitori?
Iertati-ma daca am pus intrebari naive dar recunosc ignoranta in materie si faptul ca lipsesc din tara de 16 ani...
Va multumesc anticipat!
-
A mai aparut o problema la care eu nu gasesc un raspuns. Nepotii imi spun ca nu se poate plati impozitul la casa pentru ca nu e facuta taxa de succesiune. Este adevarat? Nu se poate plati cu buletinul mamei si cu certificatul de deces al sotului?
Parerea mea e ca vor sa va determine in vreun fel sa semnati acel act pe care ei il doresc cu disperare si se observa de aici ca ei au cunostinta de faptul ca nu au vocatie succesorala, motiv pt care cauta tot felul de subterfugii ca sa va determine sa faceti ce vor ei. Impozitul se va putea plati in continuare asa cum s-a platit si pana acum. Eu va sugerez sa nu semnati nimic orice v-ar spune si v-ar propune si sa acceptati partea dv. de mostenire chiar daca, sa zicem, nu o vreti. Dupa ce intrati in posesia mostenirii o puteti ceda cui vreti, cred ca e mai sigur si mai simplu asa. Succes!
Buna ziua. Impozitul se poate plati pe numele defunctului. Nu are relevanta Daca s-a dezbatut sau nu succesiunea. Asa cum v-am Mai sfatuit deja eu va recomand sa acceptati succesiunea si ulterior puteti ceda Cota din succesiune contra unei Sume de bani . Daca nu doriti sa fiti coproprietar alaturi de ceilalti.
Va multumesc mult, multumesc tuturor celor care mi-au raspuns!
Asa cum banuiam, punceaza pe faptul ca sint plecata de foarte mult timp si nu mai cunosc cum functioneaza lucrurile in Romania.
Tot ceea ce vreau e sa am siguranta ca nimeni nu o va scoate pe mama din casa pacalind-o intr-un fel de aceea vreau ca lucrurile sa ramina asa cum sint fara semnaturi sau alte copmlicatii.
Multumesc inca o data!
Bună seara,
Asa cum au spus si ceilalti, ei vor cu tot dinadinsul sa a determine sa renuntati la mostenire. Dar nu o faceti, pentru ca din ce spuneti si presupuneti nu prea e lucru curat la mijloc. Pe de alta parte cei de la impozite si taxe locale cer c.n.p. pentru proprietar si coproprietar, dar nu cred ca este imposibil de a plati impozitul pe casa cumva. Trebuie sa aiba o procedura in aceste situatii, ca au nevoie de bani.
Asa ca nu renuntati indeferent ce spun domniile lor si ce invoca, indiferent de orice alte motive.
Mosteniri
diandra72
Buna seara,in primul rand va multumesc anticipat pentru rabdarea si profesionalismul de care dati dovada si va doresc sanatate si succes,in al doilea rand as ... (vezi toată discuția)
Mostenire
lilianacretiu
Buna ziua,
As dori sa stiu cine va ramine mostenitor al apartamentului care e jumatate al meu si jumatate al mamei. Tatal meu a murit iar fratele meu a murit ... (vezi toată discuția)