avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns. In al doilea rand Oficiul Postal ar trebui sa aiba in evidenta in registru sau un document care sa ateste faptul ca acei bani au fost ridicati sau nu? Adica trebuie sa existe semnatura de primire a banilor de catre o persoana nu?
Data comunicarii este cumva data la care am primit notificarea sau data trecuta pe decizie? Iar daca cei de la Posta imi spun ca nu au primit nici un mandat postal de pensie si nici banii nu au fost ridicati nu este normal ca acei bani sa se intoarca la Casa de Pensii, deci decizia sa fie gresita din eroarea unui functionar?

Va multumesc
Buna ziua!
Sper ca nu gresesc daca cer si eu o lamurire despre pensia de urmas in cadrul acestui topic...
Am 23 de ani si din toamna reiau facultatea la zi din anul II- am facut 1 an iar in cel de-al doilea am fost exmatriculata pt k nu am putut plati taxa. Acum ma reinmatriculez si as vrea sa stiu daca pot beneficia din nou de pensie de urmas de pe mama.
Mentionez ca nu lucrez.
Va multumesc
@dellya

Bineinteles, indepliniti conditiile, respectiv va continuati studiile si aveti sub 26 de ani. Conditia este sa solicitati adeverinta facultatii si sa o depuneti la casa de pensii la inceputul anului scolar.
Buna ziua ,

Am si eu o intrebare in legatura cu pensia de urmas . Daca am terminat un master si vreau sa ma inscriu din nou la o alta facultate , mai pot beneficia de pensia de urmas ?
Daca aveti sub 26 de ani veti beneficia de pensie de urmas de fiecare data cand urmati o noua facultate.
Buna ziua ,

Multumesc mult pentru raspuns . Am fost si am intrebat si la Casa de pensii a Ministerului de Interne si mi s.a spus ca nu este posibil decat daca continui cu un doctorat . Pentru a doua faculatate nu as mai beneficia de pensia de urmas desi am pana in 26 de ani . Care este varianta corecta ?

Alte discuții în legătură

Pot beneficia in continuare de pensia de urmas? ralucaanca ralucaanca Buna ziua, as avea nevoie sa ma lamuriti va rog cu o problema. Sunt studenta la o anumita facultate, si beneficiez de o pensie de urmas, in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de urmas af50 af50 Buna ziua. Am mai scris si va multumesc pentru raspuns.Ma confrunt cu noi probleme. Oficiul Postal a refuzat categoric la cererea mea scrisa prin care am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de urmas af50 af50 Buna ziua, va multumim ca existati si sunteti de mult ajutor. Ma confrunt cu o problema cu casa de pensii. Fiica mea a beneficiat de pensie de urmas dupa ... (vezi toată discuția)