avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord asociatie proprietari

Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa rezulte o singura intrare in cele doua apartamente. Din cate stiu, am nevoie de acordul asociatiei de proprietari. Intrebarea mea: am nevoie de acordul a 2/3 din proprietari de sau de100% ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
elga50, moderator
In loc de ziduri, noi am amplasat usi din termopan mari, ca unele de intrare in scara blocului si-am inchis acele holuri, in care sunt usile de intrare in 2 sau 3 apartamente. Peste jumatate din proprieatri au realizat aceste inchideri prin buna intelegere si fara proiecte, avize si aprobari.
Doar acum 2 ani un nou proprietar a intrat in conflict cu cel vechi si l-a obligat sa desfiinteze acea inchidere.
In cazul dumnaevoastra, fiind proprietar al ambelor apartamente, discutati cu presedintele asociatiei si gasiti impreuna solutia in functie si de "obiceiul casei".
Din pacate "obiceiul casei" casei inseamna reclamatie la primarie, si din cate stiu, ai nevoie de autorizatie de constructie. Asta e problema mea :)
Problema dv. este una reala in sensul ca vreti sa va insusiti o portiune din proprietatea comuna ca spatiu exclusiv privat, ceea ce face sa puteti avea parte de reclamatii.

Acum, ganditi-va, daca toata lumea si-ar ingradi in jurul usii o portiune de hol, pe diferite motive, ati putea ajunge sa coborati pe franghie din bloc?!
Eu nu am zis ca vreau sa fac ceva ilegal. Am de exemplu 2/3 din semnaturi (acorduri) conform art650 cod civil (care s-a modificat intre timp :) ). Din cate am inteles, citez "Pentru a putea construi orice este nevoie ca pt respectivul amplasament sa existe un act de proprietate, implicit si un act de inchiriere. Totusi contractul de inchiriere are o valabilitate la finalul careia Dvs ar trebui sa predati spatiul (holul) in stadiul in care l-ati primit." , deci se poate inchiria cu acord 100%, apoi obtinut de la primarie aviz de constructie. Ma doare capul :).
Din cine ati citat?
Am intrat direct in ceata cu acest paragraf al dv. scris cu italice.
Cum adica "..... pt respectivul amplasament sa existe un act de proprietate, implicit si un act de inchiriere" (sublinierea imi apartine).
Pai daca ati avea un act de proprietate ce rol mai are "implicitul" asta aici pe post de contract de inchiriere?

Daca v-ati intoarce la inceputul topicului, ati vedea ca v-am dat variantele cu procente si cu ce aveti voie sa faceti in aceste variante.

Stiu ca este greu de acceptat vreuna din variante pentru ca nu corespunde cu dorinta dv., dar pana la urma, intreb si eu, asa de-un capritz, la ce va trebuie sa faceti zid si nu inchiriati elegant de la asociatie spatiul respectiv, platiti o chirie lunara si va trageti un paravan de termopan sau ceva de genul acesta....adica o solutie constructiva care la o adica sa poata fi desfacuta usor si redat spatiul asa cum a fost initial? Zic si eu!

Alte discuții în legătură

Ocupare spatiu abuziva anaxor2 anaxor2 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema: pe casa scarii la etajul 4 presedinta asociatiei a construit langa garsoniera ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor? locatar11 locatar11 Buna seara, Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui. ... (vezi toată discuția)
Modificari in apartament bianca79000 bianca79000 Buna ziua Caut raspunsuri aici pentru ca am gasit rezolvari foarte bune la alte probleme.As dori sa sparg un perete in apartament care nu este de ... (vezi toată discuția)