Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa rezulte o singura intrare in cele doua apartamente. Din cate stiu, am nevoie de acordul asociatiei de proprietari. Intrebarea mea: am nevoie de acordul a 2/3 din proprietari de sau de100% ?
In legea LEGE nr.50 din 1991, art 11 spune ce lucrari sunt excluse de la autorizatie de constructie, iar in legea 60/2012 , M.Of. nr.255 din 17-apr-2012
Art. VII
Articolul 658 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 505 din 15 iulie 2011, se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Încetarea destinaţiei folosinţei comune
Art. 658
(1) Încetarea destinaţiei de folosinţă comună pentru părţile comune din clădirile cu mai multe etaje sau apartamente se poate hotărî cu acordul tuturor coproprietarilor.
Legat de contract de concesiune sau contract de inchiriere, probabil ca am sa incerc pe ambele, dar acordul proprietarilor e pentru inchiriere, avand un caz similar pe scara.