avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia unui minor de 5 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia unui minor de 5 ani

Va rog a ma ajuta cu cateva sfaturi in aceasta problema!

Am un copil de 5 anisori dintr-un concubinaj, cand am luat hotararea de a ne despartii, noi nefiind casatoriti,ne-am despartit fara a cere in instanta custodia fetitei,am vrut sa rup orice legatura cu dansul.De copil nu l-a interesat absolut nimic timp de 3 ani de zile, pratic imi cresc fetita singura de la varsta de 2 ani, fara niciun ajutor din partea lui.In momentul de fata ma lovesc de problemele semnaturii lui pentru inscrieri la gradinite, pentru pasaportul fetitei si multe altele.
Doresc sa stiu daca pot obtine custodie exclusiva a copilului fara ca ca tatal sa mai aiba dreptul deciziei la plecari din tara, inscrieri la scoala si gradinita etc.Daca tot nu il intereseaza de copil,nu suna niciodata, si nu a vazut-o de 3 ani..ce rost are sa apelam tot timpul la el si sa ma rog sa vina sa semneze atunci cand este nevoie??
Ce pot face sa obtin custodia exclusiva a fetitei?Problema este mult mai complexa decat am scris aici si imi doresc mai multe, dar momentan imi doresc sa rezolv aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:49, 25 Aprilie 2012
Faptul ca dvs sunteti din Bucuresti, ceea ce ma duce cu gandul ca procesul de incredintare minor va avea loc in Bucuresti, nu plecati cu sanse prea mari in ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti unice...

Asta este pur subiectivism. Insa sa va pregatiti de o lupta urata si de abordarea situatiei dumeavoastre particulare prin prisma legii si ... cam atat!

Va doresc numai bine si sa ne tineti la curent cu evolutia situatiei prin care treceti si veti trece!
Va multumesc pentru suport si va felicit pentru reusita dumneavoastra! Eu una va spun sincer ma crucesc cand vad ce legi sunt, cand vad cate indiferenta exista....stau si ma gandesc, daca nu sunt si alte solutii pentru a rezolva problema! M-am consultat cu o doamna avocat iesita din activitate care imi spunea ca as putea sa il decad din drepturi pe baza ca nu el ar fi tatal fetitei, cu alte cuvinte m-as acuza pe mine de niste lucruri urate si l'as baga pe el la indoieli si de aici sa nu mai vrea sa recunoasca copilul,el bineinteles nedispunand de cheltuielile aferente unui proces sau unui test de paternitate.
Nushu ce sa spun...sunt oarecum cu nervii si tensiunea la pamant..nici nu am luat legatura cu tatal fetei sa vorbim poate rezolvam problema intr-un fel sau altu desii ma indoiesc; astept sa gasesc un avocat bun care sa ma indrume ce este bine sa fac si eventual sa luam legatura cu el iar apoi sa vedem ce ramane de facut.
Oricum nu pot sa inteleg cum se poate sa dai drepturi egale ambilor parinti cand unul din ei nu isi doreste copilul...de il tine si pe celalant legat de el toata viata, cand el nu participa la cresterea si educarea copilului, cand el are responsabilitati fata de alt copil si de al lui "il doare in spate" ....este strigator la cer!
Ori doamna nu era avocat.. ori era iesita.. nu numai din activitate, ori ati inteles dvs ceva gresit.
Tatal nu mai are ce recunoaste daca l-a recunoscut deja, sa contestati dvs recunoasterea paternitatii cat ea corespunde adevarului n-are sens, sunt bani dati pe fereastra.
Sa-i spuneti lui ca nu e tatal copilului si sa-l faceti sa conteste recunoasterea.. nu e o idee buna, nu stiti daca o va face, iar daca o va face, nu e motiv de decadere din drepturi.

Cel mai bun motiv pt autoritate parinteasca unica e faptul ca nu i-a pasat de copil si nu a contribuit la cresterea lui, ca nu-i un tata bun. Pana la proces, ar fi bine sa aveti, sa acumulati ceva probe, ca numai sa spuneti ca nu e un tata bun, nu e deajuns
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la custodie Patrycya86 Patrycya86 Bună seară, as dori sa va întreb eu cu fostul meu prieten avem o fetiță de 2 ani și 3 luni ...Și anul trecut ne-am despărțit. ..fetitA are numele lui ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva de comun acord irinajud irinajud Buna ziua Am o fetita in varsta de 2 ani si 6 luni.La momentul nasterii certificatul de nastere a fost emis fara mentionarea tatalui. In urma cu un an am luat ... (vezi toată discuția)