avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE- CUMPARARE IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE- CUMPARARE IMOBIL

Vreau sa cumpar o casa , dar proprietarul vrea banii inainte in cont sa, nu cumva sa fie falsi spune el , apoi vrea sa semneze contractul de vanzare -cumparare.Proprietarul fiind avocat de meserie.Este corect asa?
Cel mai recent răspuns: mormelvio , utilizator 15:05, 3 Mai 2012
Va spun din proprie experienta cum a procedat notarul in cazul meu. Am semnat si vinzatorul si cumparatorul toate exemplarele de acte, dupa care am fost trimisi la banca pentru a face transferul de bani. Ne-am reintors la notar cu documentul de la banca in care se spunea ca cel care a cumparat a primit suma respectiva, iar in final notarul a autentificat actul de vinzare-cumparare. Si mi s-a parut foarte corect !
@Jorjetzel: Si daca acel vanzator, dupa efectuarea transferului, nu mai vroia sa mearga inapoi sa semneze ce se putea face? Nimic. Sau poate il legati de masina, il duceati fortat la notar si il torturati pana semna? Ori varianta proceselor indelungate...

pentru Gabi2011:
Exista modalitati de plata astfel incat transferul sa fie efectiv efectuat doar in momentul in care este prezentat bancii documentul incheiat la notar. Ordinul de efectuare a platii este dat bancii de cumparator insa vanzatorul poate accesa banii doar daca prezinta contractul de vanzare cumparare. Nu stiu exact cum se numeste dar stiu ca exista si il puteti folosi. Puteti merge la banca sa intrebati, spuneti exact situatia si scopul si ei o sa va lamureasca.

Si daca vanzatorul nu accepta varianta asta, insemna ca are alte ganduri. Mai bine gasiti altceva de cumparat.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2012
CrisB, utilizator
Contractul se poate semna inainte de efectuarea prestatiilor reciproce (inainte ca imobilul sa fie predat, respectiv pretul sa fie platit). Cand una dintre parti nu isi indeplineste ulterior obligatia, cealalta are dreptul, la randul ei, sa nu isi indeplineasca obligatia sau sa ceara rezolutiunea contractului. Important este sa nu ii dati banii inainte de semnarea contractului.
CrisB. N-ati inteles ce am spus. Vinzatorul si cumparatorul au semnat actele in fata notarului, urmind ca notarul sa semneze pentru legalizare dupa operatia la banca. Daca vinzatorul isi lua banii si nu mai mergea la notar, cumparatorul cu notarul puteau verifica la banca transferul de bani si notarul legaliza actul astfel incit vinzatorul era legal vinzator. Cumparatorul nu vad de ce nu s-ar mai fi dus la notar sa finalizeze tranzactia ?!
Corectez : "cel care a cumparat a primit suma respectiva" cu "cel care a cumparat a dat vinzatorului suma respectiva"

Alte discuții în legătură

Plata apartamentului, prin transfer bancar cristina.risca cristina.risca Buna seara, Intentionez sa cumpar un apartament de la o persoana fizica, iar plata as vrea sa o fac prin ordin de plata, prin transfer in contul ... (vezi toată discuția)
Tranzactie cu cod iban gresit TANTY TANTY Cu actul de vanzare cumparare pentru un teren si autentificat de notar, am facut un credit ipotecar. La o luna dupa ce tranzactia a fosta facuta prin banca, ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)