avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asistenta juridica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asistenta juridica

Buna ziua

Am fost dat in judecata de catre asociatia de proprietari pentru o restanta neachitata la cotele de intretinere .
Sunt persoana cu handicap accentuat gr2 , pot beneficia de un avocat din oficiu , eu nerecunoscand debitul in totalitate , care sa ma reprezinte in instanta ?


va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:54, 30 August 2012
Dumneavoastra acum sunteti actionat in instanta, asa ca trebuie sa va intereseze situatia dumneavoastra si nu a celorlalti vecini. Fiecare-si rezolva individual problemele in instanta. Daca sunt multi proprietari nemultumiti de conducerea asociatiei, acestia pot alege un alt presedinte, alti membri ai comitetului, alt cenzor..., dar restantele sunt in sarcina fiecaruia.

Solicitati instantei asistenta gratuita si-aceasta va decide in functie de situatia si veniturile dumneavoastra. Faceti cerere scrisa, declarati veniturile..., instanta va poate solicita dovada veniturilor (adeverinte, cupon pensie...) si-apoi decide acordarea sau nu a asistentei gratuite.
Buna seara,


In asociatia nostra exista o persoana, careia presupunem ca ii curge apa la baie si din acest motiv pierderile de apa sunt foarte mari. Nu reusim sa intram la ea in casa (fie ca nu este acasa, fie ca, atunci cand am gasit-o, nu ne-a permis accesul). Aceasta situatie treneaza din ianuarie si pierderile de apa sunt foarte mari. Nu facem fata cu platile la Apa Nova si avem deja restante si restantieri mari, la scara respectiva.

Avem o ordonanta presedentiala prin care este obligata sa ne permita accesul in casa, dar nu avem pe cine sa obligam, pentru ca pe ea nu o gasim acasa. Am avea nevoie de asistenta juridica sa vedem cum procedam cu aceasta persoana si cu restantele care s-au acumulat in aceasta perioada.

Interventie moderator

V-am lasat esenta mesajului. V-am sters o parte din mesaj deoarece pe forum nu se fac recomandari de consultanti. Va puteti inspira din lista de consultanti a acestui site.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
elga50, moderator
Apelati la politia locala si la serviciul asociatii de proprietari din primarie.
Buna ziua,

Am apelat la politia locala si ne-au trimis "elegant" la plimbare.

Au spus ca au solicitat ANAF sa confirme daca personaa respectiva este proprietarea acelui apartament (se pare ca sunt 2 proprietari) si ca pentru orice situatii de urgent putem apela serv 112.
Au fost intr-o zi la usa apartamentului respectiv, insa, ca de obicei, nu era nimeni acasa. Aceasta persoana nu locuieste aici, vine din cand in cand seara, cand nu o vede nimeni. Iar noi suntem in situatia de a plati facturi de 2,5 ori mai mari decat normal (de fapt suntem restantieri la Apa Novam si avem o gramada de restantieri pe aceasta scara, din acest motiv).
Nu stim cum sa mai procedam ! Poate ne recomadati un avocat cu experienta in probleme de asociatii de proprietari ?
In functie de posibilitatile tehnice concrete, discutati in comitetul executiv sau numai cu presedintele si incercati sa opriti alimentarea cu apa a acestui apartament, notificarea conform legii si intrarea fortata in apartament dupa 5 zile, interventia in apartament pentru remedierea avariei ivite intre acesta si cel de deasupra lui fara nici o notificare...

Alte discuții în legătură

Problema instalatie comuna - vecin lipsa Tonyde Tonyde Buna ziua. Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul ... (vezi toată discuția)
Acces locuinta reparatie tevi zaqk zaqk Buna ziua, Se da urmatoarea problema: coloana de apa rece trece din un apartament in altul, cum e la toate blocurile vechi si chiar unele noi. Daca in o ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - parti comune danchi danchi cum procedati in caz de forta majora daca coloana de apa calda, ce trece prin apart. unui proprietar plecat din tara, trebuie inlocuita pentru ca restul ... (vezi toată discuția)