avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face la primul termen al cauzei?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face la primul termen al cauzei?

Buna ziua.
Pe 30 am primul termen intr-0un proces cu Vama.

- in cazul in care este depusa intrampinare, este corect sa o cer si sa solicit un nou termen ?

- in cazul in care nu este depusa intampinare am inteles ca trebuike sa solicit proba cu inscrisuri .

corec ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 19:42, 29 Aprilie 2012
cum sa nu acorde termen pentru a lua cunostinta de inampinare, dar mai ales pentru a reflecta asupra continutului acesteia si pentru a pregati apararea?
dreptul la un proces echitabil a disparut cumva in "practica instantei" -acelei instante?
Multumesc. In cazul in care au depus intampinare, am sa cer un nou termen pentru a putea lua la cunostinta ce scrie in ea, iar in cazul in care nu a fost depusa am sa solicit proba cu inscrisuri si un nou termen pentru a mai adauga alte documente la dosar .
daca nu vor depune intampinare dar dvs. totusi doriti amanare, nu o puteti cere numai pentru a depune inscrisuri, pentru ca acestea trebuie sa le aveti si sa le depuneti chiar la termen; puteti cere eventual interogatoriu, vi se va pune in vedere sa-l depuneti in 5 zile;
mai puteti cere termen pentru angajare aparator, dar nu este sigur ca vi se va acorda, depinde cit timp a trecut de la data la care ati introdus actiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel bianca2012 bianca2012 Buna ziua. Pe 10 sept am al doilea termen la apel. Intimatul la primul termen a cerut amanare pt depunere intampinare. Eu nu ar fi trebuit sa primesc cu 5 zile ... (vezi toată discuția)
Recurs marianelena marianelena Buna ziua.Sunt la a doua infatisare in recurs ,la termenul precedent soc.atrimes adresa de angajare aparator. Judecatorul imi daduse cuvantul pe fond pana sa ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)