avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietatea comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietatea comuna

Spuneti-mi va rog cota proprietate comuna este tot una cu cota -parte indiviza?
Ce reprezinta cota proprietate comuna?
Ce reprezinta cota-parte indiviza?
In raport cu care din cote se platesc cheltuielile lunare?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:29, 13 Decembrie 2008
Subscriu si eu la cele scrise de marius cioca.
De acord cu ultimele 3 comentarii. As mai adauga faptul ca aceasta cota indiviza ce o are proprietarul in acte si/sau calculata pe intreaga asociatie formata din 6 scari este valabila in unele situatii expuse mai sus. Dar daca pe cele 6 scari se constituie maine 2-3 sau 6 asociatii de proprietari atunci este evident ca pe fiecare scara (asociatie) trebuie sa se determine o alta cota indiviza. Si acest lucru fara a obliga proprietarii sa angajeze specialistii de la cadastru si sa refaca actele de proprietate cu schite, etc... Conducerea asociatiei face acest calcul care ramane valabil pana la alte modificari de suprafete. Asa ca de ce nu ar face calculul cotei indivize pe fiecare scara chiar si in situatia cand sunt 2 sau 6 scari in condominiu? Daca zugravim o scara vor plati numai cei de la scara respectiva, daca reparam capital un lift vor plati numai cei de pe scara cu liftul conform cotei indivize calculata pe scara sau conform suprafetei utile a apartamentelor de pe scara.
Am o asociatie cu 3 scari din 2 blocuri diferite: o scara cu 4 etaje care se leaga cu alta scara cu 10 etaje si o scara din alt bloc cu 9 etaje. Este o situatie reala, nu ipotetica, si credeti-ma ca nu exista lucrare la o scara care sa poata fi impartita la toate scarile conform cotei indivize calculata pe asociatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Decembrie 2008
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza floripruna floripruna Buna ziua, Am o intrebare referitoare la modalitatea de calcul a cotei indivize: in 1971 (cand s-a construit blocul), avea 10 scari. Prin urmare, fiecarui ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza gfieraru gfieraru Buna ziua, Am citit toate topicurile cu cota indiviza dar nu am gasit raspuns la urmatoare speta cu care ma confrunt. In discutie este un bloc cu doua ... (vezi toată discuția)
Anvelopare blocuri rocky rocky Buna ziua, va supun atentiei un fapt: locuiesc in bucuresti intr-un bloc P+4. O vecina a contractat in particular (deci nu prin asociatia de proprietari) o ... (vezi toată discuția)