avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La ce concediu are dreptul tatal la nasterea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La ce concediu are dreptul tatal la nasterea copilului?

Buna ziua. Am urmatoarea intrebare:
In cazul nasterii unui copil cand mama beneficiaza de concediul de crestere a copilului pana la implinirea varstei de 1 sau 2 ani are dreptul la ceva concediu in acest sens si tatal copilului? si daca da in baza carei legi ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 1 Noiembrie 2012
1. Tatal copilului (daca este trecut pe certificatul de nastere a copilului) poate beneficia de cel putin o luna de CCC daca indeplineste si el conditia ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole.

2. Ca tata aveti dreptul la zilele de concediu parental prevazute de Legea 210/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu puericultura aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua! Daca dupa ce imi efectuez cele 126 zile pre si post natal, optez sa ma intorc la serviciu si sa intre in CIC sotul meu pot sa mai iau si acele 30 ... (vezi toată discuția)
Concediul de paternitate Micaela Tudor Micaela Tudor Buna ziua, Societatea are urmatoarea situatie: Tatal copilului lucreaza la noi in societate. Mama copilului nu lucreaza si nu sunt casatoriti. Mama ... (vezi toată discuția)
Viitor tatic analici analici Buna ziua Sotia mea este insarcinata,dupa nastere ea doreste ca dupa trei luni sa revina la serviciu si sa preiau eu sarcina de a sta acasa cu copilul ... (vezi toată discuția)