Ma confrunt cu urmatoarele probleme si pentru a rezolva cat mai corect as dori sa stiu si parerea dvs., asadar :
- am o salariata care a intrat in 2009 in concediu crestere copil pt 2 ani, dar in 2010 a nascut un al doilea copil, asadar i-am prelungit suspendarea pt inca 2 ani.
1. Angajata trebuie sa faca cerere de reluare a activitatii ? ( eu stiu ca angajatorul e obligat sa ii suspende incetarea )
2. Avand in vedere faptul ca a avut peste 6 luni suspendare, trebuie sa o trimit la medicul de medicina muncii inainte de reluarea activitatii , nu ?
3. Cand trebuie sa revina la lucru in aceeasi zi cand implineste copilul 2 ani sau in ziua urmatoare lucratoare ?
4. Marea nelamurire, avand in vedere ca a avut ambele nasteri inainte de 1 ianuarie 2011, care este legea la care trebuie sa ma raportez cand revine, cea in care angajatorul este obligat sa o tina angajata pe acelasi post si salariu pt. 1 luna , respectiv Ordonanta 148/2005 sau trebuie sa o tin angajata 6 luni , conform Ordonantei 111/2010.
Data revenirii este 05 iunie 2012, dar conform art. postate de dl. Tudor Valeriu, incetare este in ziua urmatoare, care ar fi 02 iunie, stand si gandind putin problema, mi-am dat seama de o chestie logica daca i-as face incetare suspendare cu 05.06.2012 ( ziua lucratoare ) asta ar insemna in regim de pensii si somaj ca a avut intrerupere din data de 02 iunie pana in 05 iunie si nu este cazul .
Asadar ziua urmatoare este 02 iunie 2012, decizia este cu 02 iunie 2012, revenirea propriu-zisa cu 05 iunie 2012 .
1. Reluarea activitatii se face cu data zilei urmatoare in care copilul implineste 2 ani (2 iunie) chiar daca aceasta zi pica intr-o zi nelucratoare (libera).
2. Prezentarea salariatei la serviciu se face in prima zi lucratoare dupa data de 2 iunie, adica pe 5 iunie.
Cred ca nu ati inteles ... CCC inceteaza la data implinirii varstei de 1 an , 2 ani , respectiv 3 ani a copilului si nu in ziua urmatoare celei in care a implinit aceasta varsta .. prin urmare, incetarea suspendarii va avea loc la data incetarii CCC ..
Ziua revenirii la munca este ziua urmatoare celei in care copilul a implinit varsta de 1 an, 2 ani , respectiv 3 ani , dupa optiunea CCC ales.
In speta, daca copilul a implinit azi una din varstele prevazute mai sus , astazi inceteaza si CCC , prin urmare, tot astazi , inceteaza si suspendarea .. revenirea teoretica se face cu data de 02.06 , iar cea efectiva cu data de 05.06.