buna ziua am si eu o nelemurire in legatura cu tuningul auto exterior, acum 4,5 luni m-am apucat sa modific la masina mea bara fata, bara spate extensie aripi si praguri false, am cautat pe internet sa le cumpar pt ca am inteles ca cele din germania au certificat TUV dar dupa ce am vazut ca ma costa 1500E, nu le-am cumparat m-am apucat sa le fac eu impreuna cu un prieten care se pricepe sa lucreze cu fibra, cu masina neterminata am plecat pana la un magazin sa mai cumpar ceva ce mai trebuia, pe drum o masina de la politia locala ma oprit si mi-a cerut actele masinii, apoi dupa ce a verificat actele mi-a spus ca dupa ce termin masina ma va opri si imi va lua certificatul masinii pe motiv ca imi trebuie omologare la ceia ce fac eu. Ce nu inteleg eu de ce imi trebuie omologare daca eu nu schimb decat aspectul masini, adica masina va avea garda la sol mai mica si vor fi aripile mai afara, deci nu afecteaza cu nimik siguranta sau vizibilitatea in trafic, nu modific sistemul de iluminare, franare sau sistemul de rezistenta al masinii. Problema este ca eu deja am taiat aripile, si barile si am cumparat materealele necesare modificarilor pe care vreau sa la fac, prima mea masina fost o dacie 1300 si am schimbat la ea triplele si barile am fost la RAR si au fost trecute in carte ca elemente artizanale sau ceva de genu, acum nu se poate face acelasi .lucru ??? Sau ce e de facut pt ca deja am cheltuit niste bani si nu vreau sa ii pierd. Multumesc.
Bine mai inocento ati dau dreptate dar...daca baiatu asi vopseste aceiasi culoare masina automat devine mai noua si ai modifica aspectul exterior prin stralucirea eu ,asta inseamna ca trebuie sa se duca la rar sa ai zica ca a vopsit masina ?
Sau daca omu ai schimba un farurile la masina si pune unele noi devine mai frumoasa ca aspect exterior se vede mai bine trebuie sa se duca la rar sa declare ca a cumparat far nou ?
Sau daca duce masina la spalatorie si automat devine mai curata mai stralucitoare automat ai modifica aspectul exterior devenind mai curata trebuie sa se duca la rar sa declare ca a spalat masina si sa ai omologheze spalrea?
Hai te rog eu fi putin mai corecta .
Am un ford focus tuning venit cu el din anglia este deja tunat ..intrebarea este trec rar-ul ? Bara fata ,spate si lasata mai jos din laterale plus eleron pe spate nu am acte tuning din anglia ca acolo nu se cere asa ceva ..a fost oprita masina pe germania la aducere si nu a cerut nici un act pentru asa ceva pt ca era si este inca cu nr de anglia
Folii auto
livium2015
recent am fost amendat si mi s-a retinut talonul pentru ca am folii pe geamurile laterale din fata omologate sa si celelalte din spate, dar politistului i s-au ... (vezi toată discuția)