avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Buna ziua

Am si eu nevoie de un sfat din partea D-vs.
Am lucrat ca fotograf al echipei unei echipe de fotbal in perioada 1 Octombrie 2010 pana in Octombrie 2011(cand am prestat ultimul serviciu pt. firma) fara contract de colaborare, doar verbal ulterior urmand sa-mi faca si contract de colaborare. Asta nici pana in ziua de azi nu s-a intamplat. In toata aceasta perioada am primit doar 3 salarii insemnand suma de 3000 ron.
De la firma am primit echipament foto constand in: 1 Aparat foto,4 obiective si 1 laptop.Intre timp mi s-a cerut aparatul foto, 1 obiectiv si laptop-ul inapoi si acasa ramanandu-mi 3 obiective. Ieri am fost contactat de patronul cerandu-mi sa-i duc si restul de obiective foto (3 buc.) . Mentionez ca nu am luat nimic pe semnatura din toata aparatura.
Eu raspunzandu-i ca in momentul cand imi va da banii ai returnez obiectivele. Auzindu-mi doleantele, patronul s-a infuriat si a inceput sa foloseasca injurii si amenintari la adresa mea si a familiei continund cu mesaje (sms) de amenintare.
Va rog frumos spuneti-mi cum sa procedez!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 2 Mai 2012
Nu prea vad care este rolul acelui avocat penalist, atata timp cat nu se formuleaza o plangere penala ... ?
Nu il santajej cu acele obiective, am spus ca le dau inapoi in momentul cand imi da salariile restante (problema este ca nu prea mai are banii)
ar trebui sa incheiati un act scris cu acesta prin care sa stabiliti exact data predarii bunurilor si data platii drepturilor banesti restante .. in acest fel, veti fi acoperit in cazul unui eventual litigiu in instanta.
Nu vrea sa faca nici un act cu mine, el vrea sa-i dau obiectivele si dupa aceea sa il dau eu pe el in judecata pt. recuperarea salariilor
Nu prea aveti sanse in instanta, daca nu exista un contract incheiat intre dvs si acel patron ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de retentie ContSters21743 ContSters21743 Buna ziua. Va prezint o speta: - un salariat nu a primit salariul pt ultimele 2 luni lucrate in 2011 (oct si nov) - in dec, CIM a incetat de comun acord, ... (vezi toată discuția)
Clauza de retentie in contract corstef corstef eu ca si locator pot introduce in contractul de inchiriere un drept de retentie asupra unui bun al locatarului? Cand spun \"bun\" ma refer la orice bun ce ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face dacă mecanicul auto cere, la final, mult mai mulți bani decât a spus la început și nu eliberează document justificativ al prețului? R. Diana R. Diana Buna seara, o mică curiozitate. In cazul in care îți repari mașina la un service și la final mecanicul îți spune costul lucrării și este o suna enorma ... (vezi toată discuția)