amagda a scris:
Buna ziua,
Anul trecut(2008) am semnat un antecontract pentru cumpararea unui apartamet nou. In acest antecontract se precizeaza doar pretul final al apartamentului (nu si daca contine TVA sau nu). Contractul de vanzare cumparare nu a fost semnat inca. Este posibil sa obtin scaderea pretului apartamentului conform acestei legi?
Multumesc anticipat!
puiutu a scris:
Imi cer scuze ca sunt pisaloaga si pun aceeasi intrebare de 2 ori. Deci chiar daca am platit integral apartamentul anul trecut ,dar contractul de vinzare cumparare se incheie in februarie anul acesta beneficiez de aceea cota de 5% tva? Imi puteti spune si ce pasi trebuie facuti pentru a obtine aceasta reducere si ce trebuie sa cer constructorului.?
Va multumesc din suflet pentru promptitudine in raspunsuri si pentru bunavointa.
Hotararea are in vedere, printre altele, introducerea cotei reduse de TVA de 5%, pentru locuintele livrate in cadrul politicii sociale.
Astfel se precizeaza ca in cazul livrarii unei locuinte cu o suprafata de maximum 120 de metri patrati si valoare mai mica de 380.000 lei, ca vanzatorul poate aplica cota de TVA de 5% la vanzarea unei locuinte, daca cumparatorul va prezenta o declaratie pe propria raspundere autentificata de un notar din care sa rezulte ca sunt indeplinite conditiile legale pentru a beneficia de cota redusa de TVA. Acest document va fi pastrat de vanzator pentru justificarea aplicarii cotei reduse de TVA de 5%.