Dupa cum probabil ati observat, stau destul de bine cu "ghicitul" (= corelarea informatiei oricat de putina, de unde mi-a trasnit si intrebarea ref. la hotararea judecatoreasca de pe pagina precedenta).
Dar ceea ce asteptati mai departe, ar semana cu ghicitul in zatul de cafea.
marfan a scris:
Se poate deschide o actiune, in situatia prezentata mai sus,
Nu, intrebarea nu este asta. Ca de putut,
se poate cere orice, prin orice balarie de actiune care-i tuna cuiva prin minte. Intrebarea este daca
se poate OBTINE ceva si cum anume. (pe ce cale, prin ce fel de actiune)
Eheei. Or, aici, daca ar putea vorbi, peretii biroului unui avocat (ba chiar si cei de pe acasa) v-ar putea spune mai bine de cate ori au fost "admirati" in timp ce creierul avocatului lucra la gasirea celui mai potrivit raspuns.
Materia lui prima este informatia. Raspunsul sta in amanunte. (si de cele mai multe ori in exact acele amanunte pe care dvs. le considerati a fi lipsite de relevanta. V-am facut o demnonstratie pe pagina precedenta. Si, apropo, m-am gandit la separatia de bunuri din cu totul alt motiv decat cel banuit de dvs.).
Pe baza informatiei pe care ati oferit-o aici (sau mai degraba a LIPSEI ei) creierul meu + "o senzatie din burta" (mi-ar trebui pagini intregi ca sa va explic) rumega intrebari al caror raspuns ("ghicit") joaca
impotriva mostenitorului M.
Spre pilda: Nu este M cel care cu mana si cu gurita lui a declarat masa succesorala de pe urma defuncei F, incluzand aici si bunuri care au apartinut lui B1?
A fost in eroare?
Senzatia mea din burta il crede. Dar atunci devine importanta "
data D" (asa ati scris-o pe pagina precedenta). Cum s-o ghicesc pe-asta? Ca din 2000, mai pe toamna, si pana astazi, ar putea fi oricare.
Daca doriti raspunsuri, intrati in biroul unui avocat cu INSCRISURILE pe care le aveti.
Si astfel, 1800 de intrebari vor trece doar prin capul avocatului si nu va mai fi nevoit sa le rosteasca. Si nici sa va povesteasca pentru care ratiune ar avea el nevoie de acele raspunsuri. Le va gasi singur. Unele cu o singura privire aruncata pe un inscris (cum ar fi o anume data) iar altele cum spunem mai sus.