avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflicte de munca

Buna ziua , problema in care as dori un raspuns este urmatoarea:
Lucrez la o firma de proiectare de 4 ani , in ultimul an au inceput problemele legate de intarzierea salariului (salariul din mana difera cu cel din cartea de munca minim pe economie.Aceste intarzieri momentan se intaind pe 4 luni .Niste colegi au dat in judecata angajatorul si au castigat in instanta salariile restante .Intrebarea mea este urmatoarea , pot cere in instanta si plata penalizarilor acumulate la diverse credite pe care le am .Tot din intarzierea salariului la un credit la care am acumulat zile de intarziere (150) sincer nu cred ca voi mai putea aplea la vreun credit toata viata .Pot obtine anumite despagubiri pentru acest lucru .Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
Cristianul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 7 Mai 2012
Daunele interese le puteti solicita si perntru intarzierea platii salariului in 2011 ...
Aveti idee ce acte ar trebui pregatite si daca exista vreo sansa sa si castig , ar trebui sa vorbesc cu reprezentatii fiermei de leasing si la banca sa imi dea o adeverinta (situatie financiara ceva care sa evidentieze sumele de penalizare)

Multumesc
Cererea de chemare in judecata la care se poate atasa dovada cand ati primit salariul , adeverinta de la banca prin care se arata faptul ca ati platit penalizari ... trebuie sa demonstrati ca din cauza intarzierii platii salariului ati fost in imposibilitatea de a achita la termen ratele bancare.
Presupun ca se face printr-o declaratie si eventual ceva de la circa financiara ca nu am alte venituri ?

Multumesc frumos de sfaturi , voi demara procedurile cat mai repede intai recuperarea salariului din experienta colegilor mei dureaza 30 - 45 de zile si apoi urmez sfatul dvs si ma apuc de treaba numarul 2 , eventual vreo recomandare , vreun avocat cunoscut , etc ar fi de mare ajutor
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Cristianul, utilizator
Intr-adevar, va este de folos si acea adeverinta de la Adm.fin din care sa reoiasa ca nu aveti alte venituri ....

Din pacate ma abtin sa fac o anumita recomandare , insa pe Sectiunea Consultanti gasiti avocati din judetul in care locuiti sau din judetele invecinate ...

Alte discuții în legătură

Daune-interese, dreptul muncii Radamante Radamante 1. Un salariat obtine o hotarare de instanta prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca diferente salariale actualizate cu rata inflatiei. 2. Potrivit ... (vezi toată discuția)
Situatie zappa zappa lucrez la o firma cu sediul in bucuresti, dar cu locul de munca in craiova. contractul a fost inregistrat in iunie 2011. de 2 luni nu am mai primit salariile ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca gelupop67 gelupop67 Buna ziua! ma poate ajuta cineva sa aflu daca am dreptul si pot obtine daune financiare de la fostul angajator(si ce procent) care nu mi-a platit ... (vezi toată discuția)