buna seara!
eu si sotul meu am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa ne separam --initial a fost de acord cu conditiile impuse de divortul la notar -noi avand si un copil de 9 ani , dar ulterior s-a razgandit spunand ca doreste custodia deplina a copilului ! Dupa divort eu intentionez sa parasesc taraimpreuna cu copilul , iar intrebarea mea este daca pot face acest lucru fara acordul sau daca instanta imi incredinteaza copilul .
mutumesc anticipat pentru raspuns !
Sunt pe de-a intregul de acord cu parerea lui @Martonze
In legatura cu „interesul suprem al copilului faptul ca imi voi stabili domiciliul in Statele Unite unde el ar avea acces la o formare personala si ulterior profesinala mai buna decat in Romania”
SUA va fi intr-un mediu străin, necunoscut si profund diferit de cea mediul european si românesc pentru copil. Ca proaspat emigrant nu veti putea sa ii asigurati copilului toate cele necesare, va trebui să vă căutati de munca si se stie ca economia americana nu e chiar pe crestere, deci e posibil ca minorul să sufere. Să nu mai vorbim de limba, o limba pe care copilul nu o stie si ii va fi greu să se integreze în mediul social si scolar.
Stiti ca pentru a ajunge in SUA aveti nevoie de viza? Deci ori castigati loteria vizelor si obtineti green card ori obtineti o viza H1B pe termen nelimitat (slabe sanse).
Custodie copil
turboxxl
Buna ziua,
Ma poate ajuta sa obtin custodia copilului in instanta daca tatal a avut dosar penal chiar a facut puscarie pentru intrarea prin ... (vezi toată discuția)