Detin o casa cumparata acum 10 ani si este si intabulata pe numele meu si al sotului meu. Luna trecuta a expirat valabilitatea C.I. -ului sotului si s-a preschimbat normal. Luna aceasta am urmat eu, dar mi s-a refuzat preschimbarea pe motivul ca in contractul de vanzare/cumparare scrie " ... compus din curte cu casa pe fundatii din beton zidarie caramida acoperit cu tigla, compusa din 1 BAR, 1 hol, 1 bucatarie, 1 camera de alimente, 1 wc, teren in suprafata de...".Mi-au spus ca nu pot sa imi elibereze C.I. pentru aceasta adresa din cauza ca in contract scrie bar, desi este casa de locuit (asa l-am cumparat si pana acum nu am avut probleme). Motivarea mi se pare absurda si discriminatorie pentru ca nu este primul C.I. la acesta adresa si doar mie imi fac aceste "observatii".
Incercati sa depuneti dosarul si solicitati completarea anexei 14 din HG 1375/2006. E vorba despre declaratia pe propria raspundere prevazuta ca dovada a adresei de domiciliu la art 28 lit c din OUG 97/2005 republicata. Declaratia dvs. va fi verificata de politistul de ordine publica. Deci politistul va veni la dvs. acasa sa verifice daca locuiti efectiv la adresa si daca imobilul in care locuiti este cu destinatie locuinta. Daca politistul scrie ca locuiti efectiv in imobilul respectiv si ca imobilul este cu destinatie locuinta ar trebui sa vi se faca act de identitate. Ce-i drept dureaza pentru ca se fac aceste verificari.
Nu va mirati ca s-a sesizat abia la dvs aspectul cu barul, e posibil ca in contract sa fie scris totul uniform si astfel sa nu se sesizeze ce destinatie are imobilul. Nu purtati pica unui functionar care are spiritul de observatie mai bun ca al altora. De fapt el este corect, de gresit au gresit ceilalti care n-au sesizat. Oameni sunt peste tot, se mai si greseste.
Catalin2832 simpli angajati suntem cu totii. Chiar si ofiterii. Probabil chiar si dumneavoastra, daca sunteti angajat. Eu nu as indrazni sa-mi dau cu parerea despre un anumit serviciu fara sa fi lucrat in sistem. Fiecare are o responsabilitate la locul de munca iar din exterior nu-ti poti da seama ce implica fiecare serviciu in parte. Dati dovada de superficialitate si lipsa de respect pentru cei din jur. Orice om e important la locul lui de munca indiferent cu ce se ocupa.