avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dubiu intr-un proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dubiu intr-un proces civil

Am nevoie de ajutor intr-o problema juridica . Daca intr-o casatorie unul din soti detine o masina pe numele lui , celalat sot are dreptul sa semneze pe actul de vanzare-cumparare a acelei masini ca vanzator sau ca martor ?
dandanaua a scris:

Intr-o tranzactie civila, sotul coproprietar nu poate fi martor. Punct.


Mi-a fost sters un mesaj relevant.
Ati auzit de posibilitatea de a se vinde bunul mobil de un singur sot?
L-am reformulat.
Intr-adevar este vorba de un partaj cu mult cantec . Avocatul nostru a castigat mereu aceste procese injuste puse pe rol de tatal meu . Vreau sa imi ajut avocatul deoarece este o persoana deosebita . Desi acest proces nu s-a terminat , tatal meu a deschis proces penal si avocatului meu acuzandu-l ca a depus la dosarul de partaj acte false . Situatia este foarte complicata deoarece in Romania nu este nici macar o reglementare legala in ceea ce priveste persoanele cu comportament deviant care hartuie lumea in fel si chip asa cum este in occident . Nu imi permite nici o lege sa cer expertiza medicala unui om psihiatric care face numai rau familiei ; numai in cazuri extreme se poate cere asa ceva din pacate . Oricum ai dreptate draga Dandana . Idea este ca una din chitantele depuse la dosar nu a fost facuta si nici semnata de mama mea , desi el asa sustine . Eu trebuie sa imi ajut mama sa poata demonstra ca acea chitanta nu a fost facuta in cunostinta ei de cauza si deci este nula si nu putea sa faca obiectul nici unui proces .
Va multumesc frumos pentru ajutor domnule avocat . As dori sa va intreb : daca bunul sotiei nu a fost cumparat in timpul casatoriei ci inainte de casatorie , sotul poate sa il vanda ca s cand ar fi fost al lui sau sa-si puna semnatura pe actele de vanzare - cumparare ?
Sotul nu poate vinde bunul sotiei dobandit mai inainte de incheierea casatoriei.
Probabil ca a vrut sa o pacaleasca si de aceea a vrut sa semneze.
Exact acest lucru s-a intamplat domnule avocat . In procesul de partaj tatal meu a pierdut deoarece semnatura lui pe actele de vanzare - cumparare nu au fost recunoscute de instanta ca fiind legala . Din pacate el in spatele mamei mele , a facut o alta chitanta pentru vanzarea masinii semnata de martori , cumparator si el , dar de care mama mea nu a stiut nimic si deci nu este semnatura ei pe acel act . Avand toate actele la el ( obtinute prin forta ) a depus chitanta falsa la dosarul de partaj crezand ca o sa fie in avantajul lui . Acum dupa 8 ani a scos dinnou acea chitanta din dosarul de partaj spunand instantei actuale ca a fost depusa de fapt de mama . As dori sa fac un fel de rezumat al acetui caz si sa il depun la dosar . In acest fel imi voi ajuta si avocatul care sincer vorbind , de 9 ani ne ajuta si s-a trezit si el cu diverse procese injuste deschise de tatal meu . Credeti ca din punct de vedere legal poate sa existe o metoda prin care sa poata fi oprit acest om sa mai deschida procese injuste , in acest fel acuzand mereu si justitia ca face numai grrseli pe fond si forma in toate procesele ?

Alte discuții în legătură

Va rog mai raspundeti-mi la inca o nelamurire danutza20 danutza20 am primit de curand o citatie in care tatal meu cere partajul si specifica in citatie la un moment dat (prin avocatul sau) dupa ce specifica ce bunuri au fost ... (vezi toată discuția)
Declaratii false in procesul de partaj aniella70 aniella70 Buna ziua ! ma aflu in proces de partaj cu fostul meu sot din data de 18.02.2013 . Cererea de chemare in judecat a fost facut de el dar in cererea respectiv nu ... (vezi toată discuția)
Partaj mirunica89 mirunica89 In 2013 s-a finalizat divortul, cererea de divort a fost inaintata in 2011. Cat dureaza un astfel de proces?cat de costisitor este procesul si cat ar costa un ... (vezi toată discuția)