buna ziua,nu mi-am mai vazut fetita de un an de zile de cand s-a terminat procesul de divort.acum as vrea sa redeschid un proces pentru custodia ei.este vreo problema ca locuiesc cu prietenul meu cu chirie intr-o garsoniera?mentionez ca acesta a fost singurul motivpentru care nu mi-a fost acordata custodia,desi fostul sot nu lucra si nici macar nu are el locuinta prsonala,ci locuieste cu parintii,fara sa fie angajat declarand ca mama lui e tanara si poate sa il ajute in cresterea fetitei!multumesc si astept raspunsurile d-voastra!
Buna seara d-na avocat Gabriela, as avea si eu o intrebare: criteriile insirate mai sus de Dvs. se regasesc intr-o reglementare oficiala, scrisa?
In situatia noastra, cam toate criteriile ar fi impotriva tatalui, numai vointa lui de a mentine relatia cu celalalt parinte, adica controlul prin minor , este permanent prezenta.
Si in aceasta situatie, care este minimul programului de vizita care poate fi dat de o instanta?
Multumesc.
Cele enuntate anterior se regasesc in Manualul elaborat de ANPDC in cadrul Protocolului de colaborare dintre INM si ANPDC, fiind elaborat din perspectiva rolului care revine magistratilor în protectia si promovarea drepturilor copiilor.
Manualul descrie, într-o maniera accesibila si atractiva, atât obligatiile care revin judecatorilor si procurorilor, expres mentionate de Legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, cât si recomandarile de actiune care tin mai mult de spiritul Legii si al Conventiei ONU cu privire la drepturile copilului.
Nu se poate vorbi de un program minimal intrucat depinde mult de gradul de implicare al tatalui, dar de regula vorbim de 2 week-end-uri pe luna si de vacante de circa 1 sapt-10 zile anual.
Situatia se apreciaza de la caz la caz si e greu de facut generalizari.
buna seara,ce sfaturi imi dati,ce pot sa fac sa am mai multe sanse de a castiga procesul?
nu este deloc asa cum a zis d-l Martonze ca tatal fetitei vrea sa tinem legatura prin intermediul ei ba dimpotriva incearca sa imi faca cat mai mult rau,sa ma distruga fiindca stie ca singurul lucru care imi face ft rau este sa stau departe de fetita mea.
cum poate un parinte,un tata care isi iubeste atat copilul sa il tina departe de mama lui?prin intermediul ei,el gaseste o cale de razbunare, nu numai k sufar eu dar si ea sufera in momentele cand isi aduce aminte de mine.asa ca d-le martonze pentru el nu conteaza sa tina legatura cu mine ci sa sufar eu cat mai mult posibil.va multumesc pentru intelegere
Promoveaza o noua actiune si daca situatie este asa cum o descrii, solicita si o evaluare psihologica a minorei vis a vis de impactul psiho-emotional al lipsei mamei.