avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lamuriri privind raspundere frauda administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lamuriri privind raspundere frauda administrator

Buna ziua , sper sa pot expune corect corect si pe inteles nelamurirea mea:
In anul 2010, un locatar din blocul in care locuiesc, locatar al carei sotii era la vremea respectiva si cenzorul asociatiei, a descoperit ca administratorul a delapidat sume de bani prin neplata facturilor catre furnizori.In acel moment respectivul locatar nu a anuntat organele responsabile pentru rezolvarea situatiei, din motivul , cred eu , pe care banuiesc ca vi-l imaginati, si , la o adunare generala ad hoc si spontana, a fost numit presedinte........Mai departe acesta a mers pe calea santajului pentru recuperarea treptata a datoriei de la administrator.
Cu toate ca se lauda ca a recuperat toti bani , problema mea este ca , in continuare , cenzor al asociatiei cred ca este sotia acestuia, pe care dupa parerea mea a acoperit o in acel moment.Mai mult in A.G. de anul acetsta, in ordinea de zi a adunarii, nu a fost precizat cine este cenzorul asociatiei , cu toate ca i s-a cerut acest lucru.
Intrebarea mea este , daca cenzorul mai poate fi tras la raspundere pentru complicitate sau neglijenta in serviciu?
Va multumesc.
Va multumesc inca o data pentru atentia acordata, insa revin si fac precizarea:
Cel care a,, constatat in anul 2010 frauda administratorei...este actualul presedinte, care la acel moment a fost ales , de catre oameni, putini care se prezinta si ai intereseaza sorta lor in aceasta asociatie,pt simplul fapt ca ,, a descoperit hotul", dar fara sa se gandeasca stimabili vecini, la faptul de ce nu au fost sesizate organele de politie in acel moment?Va spun eu, pentru faptul ca sotia acestuia era cenzor, lucru care cu stiinta sau , mie greu sa cred, fara stiinta acesteia, s-a produs frauda.
Oricum va multumesc pentru atentie, dar pe mine ma interesa strict daca, cenzorul, mai poate fii tras la raspundere daca s-a recuperat paguba de la administratora...
tezeu15 a scris:

...pe mine ma interesa strict daca, cenzorul, mai poate fii tras la raspundere daca s-a recuperat paguba de la administratora...

Iar mie logica imi spune altceva.
De ce sa mai fie tras cineva la raspundere daca paguba s-a recuperat!?
Pentru ca, a acoperi o fapta sansctionata de lege, facuta de catre o alta perosana cu atributii in acest sens( ma refer aici strict la atributiilr functiri de cenzor), nu tine de finalitatea faptei, cu atat mai mult cu cat acea persoana, in speta sotia actualului presedinte, indeplineste acea functie.Si, mai mult presedintele , dan o afara pe administratora, abia acum, dupa ce a vazut ca cineva pune intrebari(EU), , SI A FACUT CURSUL DE ADMINISTATOR, SI VREA , SA FIE EL ADMINISTRATOR IN ACELASI TIMP?cUM VI SE PARE TREABA ASTA?sI NU PENTRU O PERIOADA TEMPORARA , CI AM IMPRESIA CA, PENTRU FOARTE MULTA VREME DE ACUM INCOLO.mULTUMESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Alegerea presedintelui ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am participat la o sedinta a asociatiei de proprietari unde pe ordinea de zi era demiterea presedintelui asociatiei si a administratorului, in ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)