avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul fara plata se poate lua pentru efectuarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul fara plata se poate lua pentru efectuarea altui CIM?

In fapt, am discutat cu angajatorul posibilitatea luarii de concediu fara plata pentru efectuarea altui CIM sau lucrul temporar la alta firma, insa nu mi se pare nici legal nici pragmatic fiindca observ ca durata concediului fara plata este mica, si oricum exista detasarea ca forma legala destinata acestei situatii. Dvs ce recomandati ca tip legal de desfasurare a activitatii la alta firma?
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 11:03, 1 August 2012
De fapt mi-am raspuns singur:

ART. 55 – Modalitati de incetare a contractului individual de munca

Contractul individual de munca poate inceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege.


Prin faptul ca un avocat ar afirma "ca nu exista restrictii", si-a distrus cazul complet, fiindca art. 55 prevede restrictiile, sau, "conditiile limitativ prevazute de lege"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca glicozilata glicozilata Am suspendat contractul de munca pe o perioada de 1 an de zile (din 01.02.2013-01.02.2014.). Lucrez in sanatate intr-un spital la stat. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Modificare cim cu criteriile de evaluare pt. angajatii vechi oana13n oana13n Buna ziua am o intrebare in legatura cu perioada in care se pot modifica CIM-urile pt angajatii mai vechi. Am inteles ca a fost un termen in care s-au putut ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata valentin24 valentin24 pe motivul ca nu avem de lucru,ne-a fost sugestionat sa ne luam concediul de odihna prin rotatie, fiecare dintre noi cateva zile, max o saptamana. cand am ... (vezi toată discuția)