Pai...si notarul trebuie sa respecte legea daca isi angajeaza avocat.
Am auzit cu mult timp in urma ca existau notari care vroiau procura autentica pentru avocat.
Fiind ceva foarte vechi nu consider necesar ca ar trebui sa comentez...
Astazi nu cred ca notarii nu cunosc legea...oricat de vasta ar fi ea...
La avocat nu ii trebuie procura.
Nici SRI nu cere procura...pentru avocati...
Contractul de asistenta juridica cu avocatul se poate semna direct de o ruda sau se poate incheia prin fax direct cu partea ( clientul) care nu se afla in tara.
Banii se pot plati si emite chitanta direct de avocat daca vine o ruda, sau prin transfer bancar daca se incheie contractul de asistenta juridica prin fax.
Plata se va dovedi prin transferul bancar in aceasta ultima ipoteza, avocatul emitand chitanta pentru plata.
Dl. Avocat nu am inteles cum sa se semneze prin fax?! Am vazut si eu cum arata un contract de asistnta juridica, si e format din 2 exemplare...
Acea chitanta e obligatorie? sau dovada bancara e obligatorie?
Stimat forumist,
Contractul se printeză, se semnează și se retransmite. Este o formă uzuală de încheiere a contractului de la distanță. Dvs păstrați ce ați semnat, avocatul va păstra exemplarul primit prin fax, pe care în va păstra. Nu văd nici o problemă în acest sens, fiind, de altfel, o practică răspândită.
Dacă întâlnirea se face față în față, se emite chitanță, eventual și factură, pentru modalitatea de la distanță, transferul bancar face dovada plății.
Cu stimă.
PS.
Stimate domnule @Joha,
Personal, ca atitudine pur subiectivă a mea, nici eu nu sunt de acord, în multe cazuri, atât cu răspunsurile colegului Lascoschi, cât și cu modalitatea domniei-sale de a răspunde.
Acest lucru nu înseamnă ca, atunci când în mod evident are dreptate, să continuăm o contrazicere exclusiv de dragul contrazicerii. Chestiunea cu delegația avocațială pe care a expus-o domnul Lascoschi ține de organizarea profesiei de avocat și ceea ce a argumentat este perfect adevărat. Aș putea spune că este de notorietate.
Astfel, vă rog, luați-o ca pe o rugăminte personală: în interesul rezolvării problemelor celor ce adresează întrebări pe acest forum, să încercăm să nu uităm de criteriul utilității răspunsurilor, doar din dorința de a polemiza.
Vă mulțumesc,
Cu stimă.
Domnule Andrei fie ca sunteti sau nu de acord cu raspunsurile mele raspunsurile mele dau solutia care o va da si instanta de cate ori precizez acest lucru in mod expres.
Din pacate se poate observa ca nu este de notorietate incheierea contractului proin fax.
Sunt multi oameni care nu cred avocatul cand spune asa ceva.