O matusa de-a mea are o problema destul de serioasa! De ceva ani e stabilita in strainatate, insa e cetatean cu dubla cetatenie. In tara, doua dintre surorile sale vor sa introduca in instanta actiune pe baza unui testament lasat de parintii lor. Insa problema e urmatoarea: exista doua testamente, unul pe care il detine matusa mea (care nu mai e in tara) mai vechi si unul nou, pe care il detin suririle ei din Romania. Care dintre testamente are prioritate? Primul al matusii din strainatate sau al doilea al surorilor sale? Precizez ca nu avem informatii ca primul testament ar fi fost anulat sau revocat sau ceva de genul acesta. Iar in cazul unei actiuni in instanta cum se va proceda? Cum se va numi actiunea, ce va contine?
Va multumesc, foarte mult, pentru raspunsurile dvs!
George
Meregeti la un notariat si vis e va calcula acolo onorariul daca este cazul impozitul, adica a trecut mai Bine de doi ani de la deces si in acest caz impozitul este de 1% calculat la valoarea masei succesorale. Pentru a va calcula trebuie sa duceti actele de proprietate asupra bunurilor ce compun masa succesorala. Se calculeaza conform unor expertize in ceea ce priveste imobilele, expertiza imobiliara pt uzul notarilor care tine cont de zona, anul construirii, la vile materialele de constructie - paianta, caramida, beton - la apartamente se tine cont si de etaj.....deci cel mai Bine cu actele in fata va face calculul un notar,,,
...si un avocat cam cat ar cere (aproximativ) onorariul?!
Traducerile trebuie si legalizate sau se pot folosi doar traduse (fara legaliare). Intreb, pentru ca am dus la traducere procura si ce am mai avut de tradus si m-au intrebat daca am nevoie doar de traducere si/sau traducere si legalizare?
Multumesc mult!
Tot ceea ce am de tradus trebuie si legalizat?
Va rog, spuneti-mi cat de cat (aproximativ) cam cat ar cere un avocat pentru o astfel de "actiune"?
Multumesc.