O matusa de-a mea are o problema destul de serioasa! De ceva ani e stabilita in strainatate, insa e cetatean cu dubla cetatenie. In tara, doua dintre surorile sale vor sa introduca in instanta actiune pe baza unui testament lasat de parintii lor. Insa problema e urmatoarea: exista doua testamente, unul pe care il detine matusa mea (care nu mai e in tara) mai vechi si unul nou, pe care il detin suririle ei din Romania. Care dintre testamente are prioritate? Primul al matusii din strainatate sau al doilea al surorilor sale? Precizez ca nu avem informatii ca primul testament ar fi fost anulat sau revocat sau ceva de genul acesta. Iar in cazul unei actiuni in instanta cum se va proceda? Cum se va numi actiunea, ce va contine?
Va multumesc, foarte mult, pentru raspunsurile dvs!
George
Personal nu vad rostul PS -ului dvs....dar este dreptul dvs ca moderator, presupun, sa interveniti...
Nu mi s a parut ca as fi contrazis persoanele care urmaresc discutia, cel putin in ultima parte a acesteia...
Nu as fi intervenit aici, pentru ca deja cred ca dvs iscati polemica...daca nu aveati amabilitatea sa mi adresati public cuvinte care ma fac sa ma simt asa ca un licean dojenit de dom' profesor la ora.....:fight:
In rest numai bine!
End of story!:)
Multumesc foarte mult pentru amabilitatea celor care au participat la aceasta discutie si care au facut tot posibilul sa imi dea raspunsuri spre rezolvarea situatiei cat mai la obiect.
Sper ca ati inteles si situatia cu incheierea contractului de asistenta juridica prin fax.
Sa ii spuneti insa la avocat sa ia cu el Legea nr 51 daca incheiati contractul cu avocatul prin fax ca sa o arate la notar deoarece delegatia nu va fi semnata de dvs. ( numai contractul ) si se poate ca notarul sa intrebe de ce nu ati semnat dvs. personal delegatia.
La fel va fi situatia si daca o ruda a dvs. va plati avocatul si nu veti semna delegatia.
Avocatul va arata contratul de asistenta juridica daca notarul va avea dubii.
Desi onorariul dintre client si avocat este confidential ( si rezulta din conctract, nu si din delegatie) notarul ar putea cere contractul de asistenta juridica...pentru ca nu ar crede avocatul pe cuvant...
Revin cu o alta nedumerire: sora din Romania a matusii mele (cea cu testamentul) acum iar s-a razgandit... a pus un "super" pret, exagerat de mare, in incercarea de a-l vinde, pana la venirea in tara a matusii mele (surorii ei), plus ca nu vrea sa dea cheia apartamentului.
Intrebarea mea e: ce e de facut in aceasta situatie?