instanta a stabilit ca exercitarea drepturilor parintesti sa fie facuta de ambii parinti dar copilul sa locuiasca la domiciliul mamei.La data pronuntarii divortului eu(mama copilului)aveam domiciliul in tara,acum m-am mutat in UK,vreau sa stiu dc mai am nevoie de procura pt a scoate copilul din tara din moment ce eu fac dovada de domiciliu in UK.
VA MULTUMESC!
Nici eu nu inteleg. De ce sa se judece cu politia de frontiera, ca respecta legea ?
Doamna, dvs veti schimba domiciliul copilului cu acordul sotului sau cu acordul instantei de tutela
fostul sot nu este de acord...
vreau sa deschid proces instnta pt a putea scoate copilul din tara fara acordul tatalui in baza faptului ca minorul are stabilit domiciliul la mine,iar eu am acum domiciliul in Anglia
avem custodie comuna,dar fara a fii specificat un program de vizita pt tata in hotararea de divort
daca sotul depune o cerere reconventonala in care cere reincredintarea minorului invoca plecarea dumneavoastra ca motiv si are un avocat destul de bunicel atunci o sa avetii mai multe probleme .. Plecarea fara acordul tatalui este posibila doar in cazul Custodiei Unice a minorului si atuncii doar cu mentiunea calatorie nicidecum schimbare domiciliu..
daca este prevazut in sentinta ca s-a acordat custodia unica mamei, dar cu respectarea anumitor conditii, printre care si " minorul nu va putea iesi din tara cu un parinte fara acordul celuilalt parinte.", mai poate mama sa iasa cu minorul fara acordul tatalui?
...banuiesc ca doar intr-un singur mod, "profitand" de neglijenta vamesilor prin necitirea cu atentie a sentintei...
Custodie minor
micky10
buna ziua. as avea si eu nevoie de niste sfaturi.sunt divortada din anul 2012.la divort custodia minorului in varsta de 6 ani mi-a fost incrdedintata ... (vezi toată discuția)